CANNES 2023

Skribent

Alexander Kardelo

18 maj 2023 | 15:00

Kritikerna är inte imponerade av Johnny Depps nya film

Franska kostymdramat "Jeanne du Barry" får svalt mottagande efter Cannes-premiären.
Johnny Depp har inte synts i en stor Hollywoodfilm sedan 2018. Personliga problem och en omskriven rättegång har gjort honom till persona non grata i filmfabriken, men han fortsätter agera - senast i franska kostymdramat "Jeanne du Barry".
 
Titeln skapade såklart viss kontrovers när den uttogs till att inviga filmfestivalen i Cannes. I tisdags var det röda mattan-premiär, och filmen uppmärksammades mest för sju minuters applåder i slutet (som om applåder efter en Cannes-premiär vore något ovanligt).
 
Kritikerna på plats verkar däremot inte särskilt imponerade av regissören Maïwenns historiska skildring, eller av Depps platta insats:
 
"Depp är obetydlig i den här filmen. Han spelar på franska och gör kung Louis XV utan någon personlighet. Han gör ingenting och har minimalt med dialog", skriver Daily Beast.
 
 
Variety skriver att filmen är "klumpig, men förtjänar att tas på allvar (...) Maïwenn fångar den emotionella kärnan av en mycket ovanlig relation".
 
"Det är Maïwenn i huvudrollen som är filmens stjärna och inte hennes amerikanske motspelare Johnny Depp. Han lämnar ett märkligt intryck och spelar en dämpad karaktär", enligt Indiewire.
 
Hollywood Reporter låter sig svepas med av överdådiga kostymer och Versailles-miljöerna. Men inte heller de är imponerade av Johnny Depps korta inhopp: "Han gör totalt ett dussin repliker på franska och håller sig i övrig tyst. Han är inte dålig, men varken han eller filmen får någonsin upp pulsen. Det är snyggt men ytligt."
 
"Jeanne du Barry" har än så länge inget svenskt premiärdatum.
| 18 maj 2023 15:00 |