Serie

Skribent

MovieZine

17 november 2017 | 09:50

Krister Henriksson spelar transvestit i ny thrillerserie

Från kommissarie Kurt Wallander till ex-kriminella Marianne. Här är de första bilderna ur Viaplays ”Ingen utan skuld”.
Krister Henriksson gör en framträdande roll i det nya Viaplay-originalet ”Ingen utan skuld” – som transvestiten Marianne.

Henriksson, främst känd som Ystadspolisen Wallander, spelar Marianne Lindhe – en transvestit med ett förflutet i ett kriminellt sällskap. Under 80-talet var Marianne, som då hette Martin, den person man kontaktade om man behövde vapen, men idag bedriver hen sin ljusskygga verksamhet i en kemtvätt på Östermalm. Även om affärerna inte går lika bra som förr är hen fortfarande en person med kontakter som kan ordna det mesta man kan tänkas behöva – för rätt pris.

– Det som attraherade mig mest till projektet var rollen. Det här är en typ av roll, drastisk och oväntad, jag aldrig har gjort tidigare. Och i den här åldern måste man göra sådant man inte gjort tidigare, säger Krister Henriksson i ett pressmeddelande från Viaplay.
 
Large 5f6bb9f9ca3b29a8cbd5d3fdaa5b5a21 ingen utan skuld 2018 krister henriksson
 
”Ingen utan skuld” är en politisk thrillerserie om dubbelmoral och skuld, som drivs av ett flertal starka karaktärsporträtt. Huvudkaraktären Robert Kastell, som spelas av Jens Hultén (”Johan Falk”-filmerna), är en före detta vapenhandlare som flytt landet efter att han blivit hotad till livet. Nu återvänder han till Sverige för att söka hämnd på mannen som tidigare försökt mörda honom.

Som bakgrund till historien ligger Sveriges kontroversiella roll inom internationell vapenexport. En nation som öppet tar rollen som neutral fredsstiftare men som samtidigt utgör en av världens största tillverkare och exportörer av vapen.

Den politiska thrillerserien, skapad av Peter Arrhenius, har exklusiv nordisk premiär på Viaplay senare under 2018. Charlotte Brändström står för regin.
| 17 november 2017 09:50 |