Film

Skribent

Andreas Samuelson

17 november 2022 | 17:30

Kristen Stewart långfilmsdebuterar som regissör

Den Oscarsnominerade stjärnan ställer sig bakom kameran och Imogen Poots spelar huvudrollen.
Stewart har kommit en lång väg sedan det hånade genombrottet i ”Twilight”-filmerna, inte minst i fjol när hennes insats som prinsessan Diana i ”Spencer” resulterade i en Oscarsnominering. Sin regidebut gjorde hon redan 2017 (med undantag för en musikvideo) med kortfilmen ”Come Swim”.
 
Nu är det klart att hon ska göra sin långfilmsdebut som regissör med ”The Chronology Of Water”, baserad på författaren och läraren Lidia Yuknavitch memoarer. Stewart ska även skriva manuset tillsammans med Andy Mingo och Ridley Scott är en av producenterna.
 
Brittiska Poots (”The Father”, ”Black Christmas”) ska spela huvudrollen som en kvinna som finner sin röst som författare och sin frälsning som simmare. Filmen beskrivs som en överlevares historia, och en sexuell och ärlig uppväxtskildring, skriver Deadline.
 
- Lidias memories ärar den kroppsliga upplevelsen, radikalt. Att göra den erfarenheten fysisk är viktig för mig och vad den impulsen känns som... är att det absolut måste bli en film. Detta projekt har puttrat i fem år med hjälp av Scott Free, som jag är priviligerad att ha som partners och vänner. Imogen Poots kommer bära den här filmen och den svindlande vikten av Lidias liv. Hon kan hålla upp det. Jag har extrem tur som fått med henne, säger Stewart.
| 17 november 2022 17:30 |