Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 september 2021 | 21:00

Kriget mot Skynet fortsätter i kortfilmen "Terminator: Hunter Killer"

En snyggt utförd CGI-animerad kortfilm tar oss tillbaka till framtiden där striden mot maskinerna pågår för fullt.
Säga vad man vill om de senaste "Terminator"-filmerna, men det är en franchise som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Den banbrytande thrillern "The Terminator" (1984) och speciellt uppföljaren, mäktiga sci-fi-rullen "Terminator 2" (1991) väckte denna nörds filmintresse och vem vet om MovieZine hade funnits om det inte vore för James Cameron.

Än idag får jag rysningar av att se beväpnade farkoster flyga runt bland mörka ruiner på jakt efter överlevande människor. Och här kommer nu kortfilmen "Terminator: Hunter Killer" för att ge oss lite mer av en inblick i en framtid där kriget mot Skynets mördarmaskiner rasar.
 
 
Kortfilmen är skapad av 3D-designern Jamie Martin, och är menad som ett proof-of-concept, ett slags arbetsprov. Den är tyvärr inte en del av något större projekt, men vi kan alltid hoppas att de 8 välgjorda minuterna fångar Hollywoods intresse - en hel långfilm i denna värld hade ju inte varit helt fel?

Det är visserligen redan klart att "Terminators" framtid ligger i en animeserie hos Netflix - vi är försiktigt förväntansfulla på att se om resultatet lever upp till Camerons storverk.
| 16 september 2021 21:00 |