Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 juli 2020 | 21:12

Kriga i realtid med maskar i "Worms Rumble"

Den klassiska spelserien om krigande maskar återvänder i "Worms Rumble".
Under 90- och 00-talet var det många som trängde ihop sig kring familjens gemensamma dator för att spela det turordningsbaserade partyspelet "Worms" eller uppföljaren "Worms Armageddon". 
 
Nu har ett helt nytt spel om de krigslystna maskarna utannonserats, kallat "Worms Rumble"
 
Till skillnad från sina föregångare sker krigsföringen i realtid mellan upp till 32 spelare i så kallade "Battle Royale"-matcher, likt populära spel som "Fortnite", "Apex Legends" eller "Call of Duty: Warzone". 
 
 
Förutom "Battle Royale" kommer det lagbaserade "Last Squad Standing" och ett mer traditionellt "Deathmatch"-läge att finnas. 
 
För den som gillar att uttrycka sig går det även att klä sin mask i olika hattar, masker, dräkter och annat som du låser upp genom att spela. 
 
"Worms Rumble" släpps någon gång i slutet av året till PC, Playstation 4 och Playstation 5. 
 
D831c29ef0e0dd606bdcba158a759523 50062354018 ee13eadebe k
 
Det är långt ifrån första gången som "Worms"-serien lämnade det tvådimensionella planet, då "Worms 3D" och ett gäng skapligt misslyckade uppföljare kom i början 2000-talet.
 
Enligt mig ser "Worms Rumble" helt klart ut att vara ett ganska underhållande och mer lättsamt alternativ till de andra spelen i genren. "Worms"-serien ligger nära mitt hjärta och var nog mångas första möte med datorspel. 
 
Vilka minnen har du från "Worms"-serien? Vad tror du om det nya spelet?
| 1 juli 2020 21:12 |