Spel

Skribent

Sebastian Lind

13 juni 2021 | 22:15

Storslagna "Age of Empires IV" släpps i höst

Efter många om och men har "Age of Empires IV" fått ett bekräftat släppdatum. Den 28 oktober släpps den hett efterlängtade strategispelstiteln till Xbox och pc.
Väntan har sannolikt varit lång och plågsam för de skrivbordsgeneraler som stått i givakt sedan "Age of Empires IV" utannonserades på spelmässan Gamescom 2017. Nu avslöjar utvecklarna Relic att det hett efterlängtade realtidsstrategispelet släpps den 28 oktober via Xbox Game Pass, Xbox och PC. Vi har även fått en ny trailer att vila ögonen på medan vi väntar på hösten.
 
 
"Age of Empires IV" är ett strategispel med fokus på stora fältslag i historiska scenarion. I trailern ovan syns bland annat franska nationalhelgonet Jeanne d'Arc, så det är väl inte helt omöjligt att vi kan vänta oss en kampanj med henne i huvudrollen.
 
Tidigare spel har även inkluderat exempelvis vikingarnas härjanden, William "Braveheart" Wallaces frihetskamp från engelsmännen och muslimska sultanen och fältherren Saladins legendariska erövringar.
 
Vilka spännande ögonblick i världshistorien skulle du vilja ta kontrollen över i "Age of Empires IV"? Kommentera gärna nedan!
| 13 juni 2021 22:15 |