Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 april 2020 | 17:29

Kraftpaketet "Crysis" släpps på nytt med uppgraderad grafik

Genom en läckt hemsida har det kommit fram att den snygga klassikern Crysis från 2007 kommer till moderna konsoler.
Flera år efter att science fiction-skjutaren "Crysis" släpptes var det många som fortfarande använde det grafiskt imponerande spelet som ett sätt att testa vad deras nya speldator kunde klara av. Jag minns själv att jag och mina kompisar spärrade upp ögonen när en väns dator kunde rendera det overkligt snygga spelet. 
 
Idag är det kanske inte lika imponerande, men på utvecklarna Cryteks hemsida läckte tidigare bilder som avslöjade att spelet är på väg till Playstation 4, Xbox One, PC och Nintendo Switch i en uppgraderad version.
 
 
"Crysis" utspelar sig i framtiden, då en utomjordiskvstruktur upptäcks inuti ett berg på den fiktiva ön Lingshan Islands i närheten av Filipinerna. I spelet tar du dig an rollen som en amerikansk supersoldat kallad Nomad, som är utrustad med futuristiska vapen och en dräkt som kan ge ökad styrka, snabbhet och osynlighet. På ön slåss man mot både nordkoreaner och utomjordingar, för att lägga beslag på den utomjordiska teknologin. 
 
Enligt folk som lyckades titta på hemsidan innan informationen togs bort kommer "Crysis Remastered" innehålla snyggare grafik, bättre texturer och så kallad "ray tracing". 
 
När "Crysis Remastered" kommer är fortfarande oklart, men jag gissar att mer officiell information är på gång. Spelets officiella hemsida finns fortfarande uppe, med enbart en kryptisk men grafiskt imponerande bild på Nomad. 
 
Klarade din dator av att spela "Crysis" när det begav sig? 
| 16 april 2020 17:29 |