Serie

Skribent

Andreas Samuelson

5 juli 2022 | 13:30

Kortare avsnitt i finalsäsongen till ”Stranger Things”

Efter längre episoder i fjärde säsongen återgår man nu till kortare i femte och sista, enligt skaparna bröderna Duffer.
Tittare av den populära Netflix-serien har upptäckt att flera avsnitt i den senaste och fjärde säsongen har varit längre än vanligt. Flera har varit mellan 80-90 minuter - det vill säga som en kortare långfilm - snarare än standardlängden på runt en halvtimme.
 
I podcasten Happy Sad Confused berättar seriens skapare, bröderna Matt och Ross Duffer, att fansen inte bör eller ska vänta sig samma generösa innehåll i femte och sista säsongen. Endast denna säsongs sista avsnitt och seriens final planeras vara i 90-minutersformat.
 
- Den enda anledningen att vi inte förväntar oss att det ska vara så långt är för att vanligtvis - eller denna säsongen, om man ser på det, så är det en två timmars övergång innan våra ungdomar verkligen blir indragna i ett övernaturligt mysterium. Du lär känna dem, du får se dem i deras liv, de kämpar med att anpassa sig i skolan och så vidare, berättar Matt.
 
Finalsäsongen ska enligt utsago hållas i högt tempo med karaktärer redan i action och med klara mål. Men slutet kommer däremot vara av den längre typen, skriver Hollywood Reporter.
 
- Jag är säker på att upplösningen kommer bli mycket längre. Det kommer bli ”Sagan om konungens återkomst”-aktigt med typ åtta slut.
 
Även om det blir klart svårare att sträckkolla serien med varierande längder så ska man inte klaga på att man på ett sätt får mer av den härliga favoriten. Det är med både spänning och viss sorg vi räknar in den kommande finalen.
| 5 juli 2022 13:30 |