Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2022 | 08:40

Skräckfilmen ”The Black Phone” kan få uppföljare

Både Ethan Hawke och regissören Scott Derrickson är hoppfulla om en fortsättning. (Spoilerfritt.)
Idag är det äntligen biopremiär för ”The Black Phone” - en film som vår recensent kallar ”skräckfilmen vi kommer snacka om i sommar”.
 
Här blir vi instängda i en mörk källare tillsammans med en 13-årig pojke som hålls fången av en sadistisk kidnappare och mördare med otäck mask. Ethan Hawke gör sin karriärs kanske mest skrämmande roll i detta övernaturliga mysterium av Scott Derrickson (”Sinister”) efter en roman av Joe Hill (och visst märks farsan Stephen Kings influenser även i hans verk).
 
Det här är inte direkt en film som lämnar dörren vidöppen för en uppföljare. Men diskussionerna kring ”The Black Phone 2” har redan börjat. Regissören säger till Comicbook.com:
 
- Joe Hill har pitchat mig en underbar idé för en uppföljare till ”The Black Phone” som jag kommer göra, om den här filmen går bra. Han har en grym idé som jag verkligen gillade. ”Det är såhär man gör en uppföljare till den här filmen”, kände jag. Det var helt otroligt.
 
 
Även Ethan Hawke är intresserad av att återbesöka sin karaktär, den mystiske och fruktade mannen som enbart kallas för The Grabber:
 
- Om Scott är inblandad, visst. Vissa uppföljare kommer ur filmskaparens behov av att fortsätta berätta historien. Andra kommer ur en önskan att tjäna mer pengar på samma poster igen. Jag föredrar det första, säger han i en ny intervju.
 
 
”The Black Phone” går nu på bio. Kommer du se filmen?
| 22 juni 2022 08:40 |