Film

Skribent

Viktor Jerner

6 augusti 2017 | 14:00

Kommande skräckfilmen "Det" har redan begått ett oförlåtligt misstag

Otroligt att filmskaparna trodde att de skulle kunna komma undan med den här tabben.
Än är det fortfarande lite över en månad kvar tills Andy Muschiettis nytolkning av Stephen Kings ikoniska bok "Det" – eller "It" som den är mer känd som – har premiär på bio, men redan nu har ett mycket uppmärksamt fan hittat en fasansfull och helt oförlåtlig tabbe i den senaste trailern till filmen. Personen i fråga heter Nathan Wells och la via sitt Twitter-konto upp det obestridliga bevismaterialet:
 
 
Med andra ord har det visat sig att filmskaparna tillika Lego-amatörerna bakom projektet har tagit med limegröna och lutande 2x2-legobitar, som inte existerade innan 2010, i en scen i filmen. Detta klingar inte särskilt väl med tanke på att berättelsen utspelar sig år 1989. En fullskalig bojkott av filmen lär vara på ingång och Seth Grahame-Smith, en av projektets producenter, lovar nu att vidta drastiska åtgärder för att rätta till misstaget: 
 
 
Skämt åsido, det här är givetvis en helt obetydlig petitess som ingen kommer bry sig om, men jag älskar verkligen att det finns människor där ute som är så pass inbitna och passionerade att de faktiskt lägger märke till sånt här. Jag är själv en Lego-fantast av rang, men den här nivån av ljuvlig nördighet kan jag bara drömma om.
 
"Det" har premiär på svensk bio den 13:e september. I rollerna ser vi bland andra Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Owen Teague, Sophia Lillis samt Bill Skarsgård i rollen som den skräckinjagande clownen Pennywise.
 

Vidare läsning: Lyckas Bill Skarsgård skrämma dig i nya "Det"-trailern?

| 6 augusti 2017 14:00 |