Serie

Skribent

MovieZine

27 oktober 2023 | 09:30

Ny säsong av "Fargo" bland nyheterna på HBO Max - november 2023

Juno Temple och Jon Hamm spelar huvudrollerna i den femte säsongen. I november kommer även alla tidigare "Fargo"-säsonger tillbaka på HBO Max.
Om inte de mörka och skruvade historierna i antologin "Fargo" lockar, så har HBO Max mer att bjuda på den närmsta månaden. TV-serier som "Julia" och "Rap Sh!t" är tillbaka med nya säsonger, och på filmfronten släpps bland annat kritikerrosade "Memoria" med Tilda Swinton.
 
Harry Potter-fans får se en annan sida av den älskade filmserien i nya dokumentären "The Boy Who Lived". Daniel Radcliffe producerar med fokus på sin vän och stuntman, David Holmes, som var nära döden när en inspelning gick väldigt snett. Filmen släpps den 16 november.
 

Gordon, Gino och Freds Road Trip (säsong 4) - Premiär 1 november

 
Tre stora egon i en liten bil. I säsong fyra ger sig de tre vännerna Gordon Ramsay, Gino D'Acampo och Fred Sirieix iväg på en biltur i Europa med Spanien som destination. I första avsnittet reser de till Andalusien där de säljer skaldjur och smakar på tapas i Malaga. Två avsnitt, båda avsnitten släpps på premiärdagen.
 
 

Megan Thee Stallion Vs Tory Lanez: Five Shots – Premiär 8 november

 
En dokumentärserie i två delar från Discovery+ om den ökända skjutningen år 2020 som involverade rapparen Megan Thee Stallion (Megan Pete) och rapparen Tory Lanez (Daystar Peterson), som blev dömd för brottet. Dokumentären behandlar händelserna från båda parters perspektiv: hur Tory Lanez fortfarande försvarar sin oskuld och varför Megan blev kritiserad på sociala medier trots det hon gick igenom. Två avsnitt, båda släpps på premiärdagen.
 
 

Rap Sh!t (säsong 2) – Premiär 9 november

 
"Rap Sh!t" följer två före detta gymnasievänner från Miami, Shawna (Aida Osman) och Mia (KaMillion), som återförenas för att bilda en rapgrupp. I sin väg mot berömmelse ställs Shawna och Mia inför ett avgörande ögonblick i sin rapkarriär då de måste bestämma om de ska förbli trogna sig själva eller anpassa sig efter musikbranschens krav. Åtta avsnitt, två avsnitt på premiärdagen följt av ett avsnitt per vecka.
 
 

Julia (säsong 2) – Premiär 16 november

 
I första säsongen av "Julia" fick Julia Child sitt eget tv-program. Som kvinnlig programledare för ett matlagningsprogram, något ovanligt vid den tiden, förändrades hennes vardag drastiskt och Julia blev känd. Efter en efterlängtad vistelse i Frankrike för att förbereda sig inför programmets andra säsong, riktar Julia in sig på USA med stopp i Washington D.C. och självklart i Boston. Åtta avsnitt. Tre avsnitt släpps på premiärdagen, följt av ett avsnitt varje vecka.
 
 

David Holmes: The Boy Who Lived – Premiär 16 november

 
Dokumentärfilmen är en "coming-of-age"-berättelse om stuntmannen David Holmes, en framstående tonårs-gymnast från Essex, England, som blev Daniel Radcliffes stuntman i den första Harry Potter-filmen, när Daniel bara är elva år gammal. Under de kommande tio åren bildar de två ett speciellt band, men på inspelningen av näst sista filmen inträffar en tragisk olycka som gör att David blir förlamad med en ryggskada som vänder hans värld upp och ner. 
 
 

Fargo (säsong 5) – Premiär 22 november

 
Femte säsongen av "Fargo" utspelar sig i Minnesota och North Dakota år 2019. Efter oväntade händelser som ställer till problem för Dorothy 'Dot' Lyon (Juno Temple) och får myndigheterna att jaga henne, återupptar den till synes vanliga hemmafrun en livsstil hon trodde hon hade lämnat bakom sig. Förutom Juno Temple inkluderar rollistan bland andra Jon Hamm, Jennifer Jason Leigh och Joe Keery. Tio avsnitt, ett avsnitt släpps varje vecka.
 
"Fargo" säsong 1-4 blir också tillgängliga på HBO Max från 22 november.
 

Flera nya serier som kommer till HBO Max i november:

 
Scent of Time – Premiär 3 november
O Beijo Adolescente (aka. Tonårskyss) – Premiär 9 november
Love Has Won (HBO true crime-dokumentärserie) – Premiär 14 november
Candy Cruz – Premiär 23 november
Las Vidas De Felix (ala. Felix liv) – Premiär 24 november
Aqua Teen Hunger Force (säsong 12) – Premiär 27 november
Bookie – Premiär 30 november
 
 

Nya filmer, dokumentärer och stand-up-specialer i november:

 
Jeepers Creepers: Reborn – 3 november
Memoria – 3 november
The Humans – 3 november
Stand Up & Shout: Songs From A Philly High School – 8 november
You Were My First Boyfriend – 9 november
American Made – 10 november
Justice League X Rwby: Super Heroes And Huntsmen Part One – 10 november
Mortal Engines – 10 november
Albert Brooks: Defending My Life – 12 november
How We Get Free – 15 november
Pressure – 24 november
Shirley – 24 november
The Snows of Kilimanjaro (Aka. Les Neiges Du Kilimandjaro) – 24 november
South to Black Power – 29 november
| 27 oktober 2023 09:30 |