Film

Skribent

Alexander Svensson

17 mars 2024 | 16:30

Kommande Michael Jackson-filmen kritiseras: "Innehåller rena lögner"

Regissören bakom dokumentären "Leaving Neverland" sågar manuset till kommande biopic-filmen "Michael".
Att göra biopics om kända artister har visat sig vara lukrativt, och näst på tur står popikonen Michael Jackson. Antoine Fuqua regisserar “Michael”, filmen som ska skildra stjärnans liv, och i titelrollen ser vi Jaafar Jackson, Michaels brorson.
 
Att göra en film om Michael Jackson är dock inte helt okontroversiellt. Michael Jackson har vid flera tillfällen anklagats för att ha förgripit sig på och haft sexuellt umgänge med barn. Regissören Dan Reed, som gjorde dokumentären “Leaving Neverland” om anklagelserna mot Jackson berättar för The Times att han är oerhört kritisk mot den nya biopic-filmen, som han säger sig ha läst ett manusutkast för:
 
Bild från "Leaving Neverland"
 
- Det är helt och hållet ett försök att ändra anklagelserna och avfärda dem, och innehåller rena lögner. Man ser honom aldrig ens ensam med några pojkar, trots att det är fakta att han delade säng med små barn under många år.
 
Anklagelserna mot Jackson är hett omstridda, och har förnekats av både Jackson och hans efterlevande. De ledde till ett flertal undersökningar och rättsprocesser under Jacksons livstid, bland annat en stor rättegång 2005 där Jackson blev funnen oskyldig till brott.
 
Filmen “Michael” får premiär den 18 april 2025, och hur den hanterar anklagelserna mot Jackson lär bli ett hett diskussionsämne då.
| 17 mars 2024 16:30 |