Film

Skribent

Anders Eklöf

25 juni 2022 | 18:00

Komedi om ett kvinnligt e-sportlag kommer till Prime Video

Trailerpremiär: Amazon bjuder på en komedi om kvinnliga spelare i en mansdominerad värld i filmen "1Up".
Det börjar dyka upp en del produktioner som behandlar spelbranschen på ett eller annat sätt, som "Mythic Quest" på Apple TV+ eller senast "Players" på Paramount+.
 
En kommande film är "1Up" av Lionsgate och Buzzfeed Studios, som är en komedi som fokuserar på ett helt kvinnligt e-sportslag i en mansdominerad värld. I trailern får vi träffa Valeria "V" Lee (Paris Berelc), som är en proffsspelare som startar ett kvinnligt e-sportslag för att besegra det helt manliga laget Betas.
 
 
 
I övriga roller ser vi Taylor Zakhar Perez ("The Kissing Booth 2"), Hari Nef ("Transparent"), Nicholas Coombe ("Dora and the Lost City of Gold" och Ruby Rose ("Orange is the New Black", "Batwoman").
 
Ruby Rose spelar mentor till Valerie, som tidigare var tänkt att spelas av Elliot Page ("The Umbrella Academy"), men som hoppade av projektet.
 
Filmen är tänkt att locka till sig en publik som befinner sig i ålderspannet millennials (oftast barn födda mellan tidigt 1980-tal till mitten av 1990-talet) och gen z (födda mellan cirka 1995 och 2012).
 
- "1Up" är en spännande och engagerande komedi med universella teman, men det som skiljer den här filmen är de mångsidiga och nyanserade karaktärerna som är ovanliga för den här genren - en stor variation av människor som vi inte får se varje dag, säger Lauren Bixby på Lionsgate.
 
Om Lionsgate och Buzzfeed lyckas locka till sig den publiken de vill och om det visar sig vara en bra film, får vi se den 15 juli, då "1Up" har premiär på Prime Video.
 
Blir du sugen på att se "1Up"?
| 25 juni 2022 18:00 |