Serie

Skribent

Viktor Jerner

30 oktober 2017 | 09:45

Kolla in de osynliga visuella effekterna i David Finchers "Mindhunter"

Är det bara jag, eller är det verkligen helt omöjligt att upptäcka de här finurliga effekterna?
Det är sedan länge känt att David Fincher, visionären bakom filmer som "Zodiac", "Fight Club" och "The Social Network", är briljant på att kombinera digitala effekter med filmat material så sömlöst som möjligt. Hans bakgrund hos Industrial Light & Magic, ett av världens ledande effektbolag, har gett honom den spetskompetens som krävs för att veta precis vad som behöver filmas och vad som kan lämnas till efterarbetet.
 
I den nya Netflix-serien tillika succén "Mindhunter" använder Fincher och hans team visuella effekter främst för att putsa till de olika städerna som Holden (Jonathan Groff) och Tench (Holt McCallany) besöker, eftersom serien utspelar sig på 70-talet. Men även mer omfattande green screen-arbete, vädermanipulering och helt digitala klippbilder förekommer. Ta en titt på det detaljerade och mestadels helt osynliga arbetet nedan: 
 
 
Wow, inte ens om man hade aktivt letat efter CGI-effekter hade man kunnat upptäcka majoriteten av de här grejerna, så pass snyggt invävt är det. Särskilt sekvenserna där stora delar av bildrutan är digitalt skapad (som på bilden högst upp i den här artikeln) förbluffas jag över att jag inte upptäckte när jag väl såg serien, men det är ett väldigt bra betyg.
 

Vidare läsning: David Fincher – en mästare på helt sömlösa visuella effekter

| 30 oktober 2017 09:45 |