Serie

Skribent

MovieZine

25 januari 2023 | 11:20

TV-serien "Knutby" får fortsättning

Nu på börjar TV4 inspelningen av säsong 2 med fokus på Kristi brud. Vi återser Kristallen-belönade Aliette Opheim i huvudrollen.
Tv-serien "Knutby" från 2021 fokuserade på hennes utveckling från oskuldsfull barnflicka till osannolik mördare. Den fristående fortsättningen tar en närmare titt på Evas Skoogs historia - kvinnan som blev känd som Kristi brud i media - och den mer okända delen av berättelsen som skakade Sverige.
 
Fredrik Agetoft är manusförfattare. Goran Kapetanović har tidigare regisserat "Knutby" och "Kalifat" och står för regi även i den kommande säsongen av "Knutby".
 
– Jag ser fram emot att återigen få utforska sektmentalitet och grupptryck. Det är tematik som fascinerar mig, säger Kapetanović i ett pressutskick.
 

Mer förtryck, manipulation och galenskap i Knutby - så blir säsong 2

 
I nästa säsong går församlingslivet in i en ny fas av ännu mer brutalt förtryck och manipulation, bakom en glittrande lycklig fasad. Misshandel, arrangerade äktenskap, otrohet, hot och febriga profetior – i Knutby fortsätter galenskapen utan hejd.
 
Samtidigt börjar media och nyfikna psykologer gräva i församlingens hemligheter, och lojaliteten börjar spricka i den innersta kretsen.
 
 
Tittarna får återse Aliette Opheim som Kristi Brud. Opheim belönades med Kristallen 2022 för rollen och kritikerna öste beröm över hennes prestation. Vi får också se flera återvändande skådespelare från första säsongen, som Amy Deasismont och Malin Persson, som nu tar större plats i handlingen.
 
Serien produceras av B-Reel Films för TV4 och C More och kommer att sändas i sex avsnitt under 2024.
| 25 januari 2023 11:20 |