Film

Skribent

MovieZine

5 september 2019 | 13:00

Psykologisk thriller spelas in i Norrköping

Frida Kempffs långfilmsdebut ”Knackningar” tar hjälp av Crazy Pictures.
Frida Kempff gör långfilmsdebut med filmen ”Knackningar”, efter en novell av Johan Theorin. Produktionsbolaget Läsk ligger bakom den psykologiska thrillern med Cecilia Milocco (”De ofrivilliga”) i huvudrollen.
 
- Jag ser fram emot att få jobba med Frida igen, nu i en långfilm med ett manus som rymmer både styrka och skörhet. säger huvudrollsinnehavaren Cecilia Milocco som tidigare gjort huvudrollen i regissören Frida Kempffs kortfilm ”Älskade unge”.

”Knackningar” är en psykologisk thriller om utanförskap och marginalisering, en film som tar tydlig avstamp i medmänsklighet. Filmen handlar om Molly som en dag hör knackningar från taket i sin lägenhet. För att hitta var de eskalerande ljuden kommer från behöver hon konfrontera sina värsta mardrömmar. 

- Att få berätta en så viktig historia i genre-format känns otroligt inspirerande och nya möjligheter öppnar sig både för berättelsen och hur den gestaltas, säger regissören Frida Kempff i ett pressmeddelande.

Filmen spelas in i Norrköping under oktober, men redan nu är produktionsteamet på plats. Produktionen samarbetar med filmkollektivet Crazy Pictures (”Den blomstertid nu kommer”), samtidigt som man dels har fått produktionsstöd från Norrköpings Filmfond och dels från Svenska Filminstitutet/SVT genom det gemensamma projektet Moving Sweden. 

"Knackningar" beräknas ha premiär under våren-sommaren nästa år och kommer att visas på SVT under vintern 2020.
| 5 september 2019 13:00 |