Film

Skribent

Viktor Jerner

9 juli 2017 | 22:00

Klipp: Alla referenser och påskägg du missade i "Spider-Man: Homecoming"

Allt från obskyra serie-blinkningar och MCU-kopplingar till finurlig meta-humor, har du koll på allt som händer mellan raderna i "Spider-Man: Homecoming"?
Marvel fortsätter sitt världsomspännande segertåg med Jon Watts "Spider-Man: Homecoming" som tycks bli både en kritikermässig och finansiell pangsuccé. Även jag personligen, som vid det här laget är väldigt tveksamt inställd till Marvels världsbyggande, tycker det är en smått fantastisk film och en lyckad nystart av allas vår nätspinnande hjälte. Den överexponerade origin-berättelsen stryks över, Tony Stark-inhoppet hålls på helt rätt nivå, high school-aspekten som doftar John Hughes skruvas upp och skurken (Michael Keaton) är stark. Det sistnämnda är minst sagt en raritet inom MCU.
 
Likt de flesta filmerna i den här genren är den fullpackad till bredden med sköna påskägg, cameos och referenser till grundmaterialet och vid en första titt är det väldigt många av dem som totalt flyger över huvudet på publiken. Som tur är finns det ultranördiga hjältar i stil med Mr. Sunday Movies på Youtube som snickrar ihop videos där just den här typen av grejer gås igenom i detalj. Nyligen laddade han upp ett nytt klipp där han går igenom allt som du kanske missade i "Spider-Man: Homecoming".
 
Bland annat tar han en titt på kopplingarna till de tidigare faserna i Marvel Cinematic Universe, de sköna blinkningarna till de föregående "Spider-Man"-filmerna och karaktärernas seriebakgrund. Kolla in nedan (SPOILERVARNING för er som inte har sett filmen än):
 
 
ScreenRant har också satt ihop en heltäckande lista som funkar bra som komplement. Bland annat upptäckte de att:
 
– Bruce Banner gör ett litet "blinka och du missar det"-inhopp i filmen, då han finns med bland bilderna på vetenskapliga giganter bredvid exempelvis Albert Einstein, Isaac Newton, Nikola Tesla och Marie Curie.
 
– Miles Morales, en annan karaktär som har varit Spider-Man i serierna, bekräftas, när Donald Glovers karaktär säger att han har en brorson i New York. Glovers karaktär Aaron Davis är nämligen Morales farbror i serierna. 
 
– Rektorn (Kenneth Choi) på Peter Parkers skola är barnbarn till en av medlemmarna i Howling Commandos, Captain Americas vapendragare. Choi spelar både Jim Morita i "Captain America: The First Avenger" och "Principal Morita" i "Spider-Man: Homecoming", och kopplingen cementeras med en svartvit bild på den sistnämndas kontor. 
 

Mer Spidey-läsning: 6 saker vi vill se i uppföljaren till "Spider-Man: Homecoming"

| 9 juli 2017 22:00 |