Klipp

Skribent

Jonatan Blomberg

18 oktober 2023 | 10:00

Stående ovationer när Kevin Spacey föreläser om "cancel culture" - se klippet

Kevin Spacey dök upp under en öppen föreläsning på temat om "cancel culture", vid Oxfords universitet i Storbritannien.
Douglas Murray bjöd in Kevin Spacey till en föreläsning om "cancel culture" för att spela upp en scen ur "Timon av Aten", ett av Shakespeares minst uppträdda verk. Spacey har sedan metoo-rörelsens start anklagats för en rad olika sexuella trakasserier av olika män, men har hittills inte dömts för något av brotten.
 
- Det ["Timon av Aten"-scenen] handlar om vad som händer när ett samhälle stänger ute en person utan anledning, sa Murray till Times om den speciella scenen. Det är något som har varit i Kevins tankar, precis som det var i Roger Scrutons, så jag sa att jag vill att han ska vara tillbaka på scenen i Storbritannien.
 
 
Tror du att Kevin Spacey kommer att lyckas ta tillbaka sin karriär som skådespelare under de kommande åren? I kommentarerna under YouTube-klippet verkar många ha saknat hans skådespel. Men det råder ingen tvekan om att Spacey är en man som fortfarande upprör.
 
Han är nu aktuell med sin första långfilm ("Control") sedan han fick sparken från "House of Cards" för sex år sedan. Filmens premiärvisning ställdes först in under helgen i Storbritannien, efter att biografen fått veta att Spacey medverkade i filmen. Man lyckades visserligen hitta en annan biograf som gick med på att visa filmen, men det verkar fortarande vara en lång väg tillbaka trots allt. De stående ovationerna i klippet ovan till trots.
 
Vad tyckte du om hans version av "Timon av Aten"? Kommentera gärna nedan!
| 18 oktober 2023 10:00 |