Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

28 mars 2024 | 08:00

Obehaglig klassisk noir får nytt liv av hyllad skräckregissör

Scott Derrickson har fått uppgiften att styra upp remaken av "Trasdockan" ("Night of the Hunter") från 1955.
Ännu en remake som varit på gång i några år och där det äntligen börjar hända spännnade saker, berättar Collider.
 
Den Robert Mitchum-ledda noir-rullen "Trasdockan" från 1955 (kanske mer känd under originaltiteln "Night of the Hunter") ska uppdateras för en modern publik och skräckregissören Scott Derrickson har fått den äran. Han får sällskap i manusarbetet med ständige samarbetspartnern C. Robert Cargill.
 
Derrickson och Cargill har redan skrämt folk med filmer som "Sinister" och "The Black Phone", och har även exempelvis första "Doctor Strange" på sitt samvete, så jag tvivlar inte på att de är rätt personer att sätta rätt stämning.
 
Originalfilmen (och den litterära förlagan) är baserad på verkliga händelser. Den berättar historien om en seriemördare som låtsas vara präst för att kunna förföra och mörda en änka, och komma åt alla hennes pengar.
 
Förutom att vara en förbaskat bra och obehaglig film, är "Trasdockan" kanske mest känd för att vara den brittiska skådespelaren Charles Laughtons enda försök bakom kameran. Filmen må vara uppskattad och rättmätigt respekterad nu, men sågades av såväl kritiker som publik när den kom. Det var tillräckligt för att avskräcka Laughton från att någonsin regissera igen. Tyvärr.
 
Vill du se originalet i väntan på remaken och inte vill jaga rätt på en fysisk kopia, får du antingen skaffa MGM-tillägget till Prime Video, eller hyra eller köpa filmen via iTunes.
 
 

Läs också: Topp 10: Film noir

 
| 28 mars 2024 08:00 |