Serie

Skribent

MovieZine

21 mars 2024 | 15:58

Klart: Streamingtjänsten Max ersätter HBO Max i Sverige den 21 maj

Sverige och Norden är först ut när Max lanseras i Europa. Den nya tjänsten ersätter HBO Max.
HBO Max blir bara Max. Om två månader byter streamingtjänsten namn och utseende i Europa - Sverige är bland de allra första länderna.
 
I dag meddelar Warner Bros. Discovery att Max kommer till Sverige och Norden den 21 maj. Kort därefter lanseras Max i Polen, Nederländerna, Frankrike och Belgien.
 
 
Det innebär att Max i och med den europeiska lanseringen kommer att finnas i 65 länder och territorier världen över, sedan lanseringen i USA maj 2023 samt Latinamerika och Karibien tidigare i år.
 
- Det enastående innehåll vi har på Max, allt från "House of the Dragon" till Olympiska spelen i Paris 2024 och mer därtill, erbjuder något för alla sinnesstämningar eller tillfällen, Max har något för alla – alltid, sade JB Perrette, President & CEO, Global Streaming & Games på Warner Bros. Discovery, när han avslöjade lanseringen av Max på tv-festivalen Series Mania tidigare i dag.
 

Dubbelt så mycket innehåll när HBO Max blir Max

 
Max utlovar "en helt ny streamingupplevelse i Sverige och Europa, med mer än dubbelt så mycket innehåll som för närvarande finns tillgängligt på HBO Max". I spetsen av lanseringen av Max i Sverige är den efterlängtade återkomsten av "House of the Dragon" med en säsong 2. Den får premiär 17 juni.
 
 
I Sverige och Norden möter publiken dessutom artisten Benjamin Ingrosso, när den första delen "This is Benjamin Ingrosso" får premiär i samband med lanseringen av Max 21 maj. Genom intima intervjuer och exklusiva bilder får vi ta del av Benjamins innersta tankar och känslor, om kärleken till musiken och en ständig strävan efter bekräftelse.
 
För svenska tittare kommer flaggskeppsprogram från Kanal 5 finnas tillgängliga på Max, som till exempel Superstars, Jeopardy! och Över Atlanten, liksom Eurosport. I utvalda abonnemang kommer även ett urval linjära kanaler finnas tillgängliga.
 
I sommar sänds även Olympiska spelen i Paris 2024, vilket kommer vara inkluderat i alla abonnemang.
 

Abonnemang och priser 

 
Max kommer att erbjuda ett urval av olika abonnemang, plus ett sporttillägg som kan läggas till alla basabonnemang. Fullständig information om priser kommer att meddelas under de kommande veckorna och variera från land till land. De nya abonnemangen kommer se ut såhär:
 
• Baspaket med reklam
• Standardpaket
• Premiumpaket
• Sporttillägg
 
Men vi med 50% rabatt då? När HBO Max lanserades i Sverige hösten 2021 lockade man kunder med ett förmånligt erbjudande: 50% rabatt på abonnemanget, livet ut. Många har undrat om rabatten kvarstår när HBO Max blir Max. Svaret är ja - det här är löftet till kunderna som ställt frågan på Facebook:
 
"Har du registrerat dig för HBO Max med kampanjrabatt livet ut får du behålla din rabatt (50% rabatt på det då gällande priset) så länge ditt abonnemang hålls aktivt och du följer kampanjvillkoren."
 

Nuvarande kund på HBO Max eller Discovery+?

 
Alla HBO Max-abonnenter får automatisk tillgång till Max vid lanseringen 21 maj.
 
"Befintliga HBO Max-kunder kommer att få tillgång till den nya upplevelsen på Max samtidigt som de behåller sina nuvarande profiler och visningshistorik", skriver man i ett pressmeddelande.
 
I vissa fall, beroende på enhet eller operativsystem, kommer HBO Max-appen automatiskt att uppdateras till Max-appen. I andra fall, när användare öppnar sin HBO Max-app, kommer de att uppmanas att ladda ner den nya appen för Max.
 
Kunder hos Discovery+ och Eurosport kommer att få information i sinom tid om hur de kan teckna ett abonnemang för Max.
 
 
 
Vad är du beredd att betala för nya Max? Kommentera nedan.
| 21 mars 2024 15:58 |