exklusivt

Skribent

MovieZine

8 april 2022 | 08:40

Klart: Anime-succén "Jujutsu Kaisen 0: The Movie" kommer till Sverige

Biosuccé i USA - nu kommer ett av världens just nu största film- och seriefenomen för unga även till svenska biografer.
De senaste årens rekordartade biolanseringar av animefilm har visat på unga människors intresse för att gå på bio. När "Demon Slayer: Mugen Train" hade premiär mitt under pandemin 2021 lyckades den mot alla odds bli Japans näst mest sedda film genom tiderna, och placera sig i topposition på biotopplistor över hela världen. 
 
"Jujutsu Kaisen 0: The Movie" - som är en prequel till manga- och animeserien "Jujutsu Kaisen" - har gjort en liknande succéartad resa över världen, och inbringade över 15 miljoner dollar bara under den amerikanska premiärhelgen. Nu kan MovieZine exklusivt avslöja att filmen får svensk biopremiär 3 juni.
 
Precis som "Demon Slayer" har "Jujutsu Kaisen 0: The Movie" mötts också av kritikernas gillande. Filmen har 97% positiva omdömen från kritiker enligt Rotten Tomatoes, och 98% av publikens röster. The Guardian gav den 4 stjärnor av 5 och beskrev den som en "mästerlig coming-of-age med underbar animering".
 
 
"Jujutsu Kaisen 0" är en mörk fantasyfilm som följer den nervösa tonåringen Yuta Okkutsus första tid på det mystiska Jujutsu-gymnasiet i Tokyo. Filmen är producerad av TOHO, animerad av MAPPA och regisserad av Sunghoo Park. I Sverige distribueras filmen på bio av NonStop Entertainment i samarbete med Crunchyroll och Wakanim.
 
"Jujutsu Kaisen 0: The Movie" kommer att visas på bio och IMAX med japanskt tal och svensk undertext med start den 3 juni.
| 8 april 2022 08:40 |