Serie

Skribent

MovieZine

26 augusti 2022 | 16:20

Klart: "House of the Dragon" får en andra säsong

Efter succésiffrorna för premiären av nya "Game of Thrones"-serien ger HBO grönt ljus åt en fortsättning.
Mer drakar och intriger är att vänta i Westeros. Bara några dagar efter seriestarten av "House of the Dragon" går HBO ut med att det blir en andra säsong. Ingen är väl förvånad?
 
Seriens första avsnitt ska ha lockat den största publiken globalt för någon ny originalserie i HBO:s historia. I USA har avsnittet nu setts av över 20 miljoner tittare. Det blev tittarrekord på HBO Max även i Sverige.
 
"House of the Dragon" är baserad på George R.R. Martins "Eld & Blod", utspelar sig 200 år före händelserna i "Game of Thrones" och berättar historien om huset Targaryen. När MovieZine träffade seriens showrunner Ryan Condal i Amsterdam häromveckan frågade vi om hur många säsonger som planeras:
 
- Så många som krävs. Utmaningen med ”House of the Dragon” är… Boken skildrar en del av en 300-årig dynasti. Frågan som kom upp redan från början är en vi ska brottas med i slutet. Den första debatten vi hade med George var, var sätter man punkt för historien? Vi har 200 år av historia framför oss. Var ska vi avsluta kapitlet?
 
I rollerna syns bland andra Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Sonoya Mizuno och Rhys Ifans. Vi kommer även få se svenska Nanna Blondell under säsongen.
 
Serien streamar nu på HBO Max, där ett nytt avsnitt släpps varje måndag.
 
| 26 augusti 2022 16:20 |