Film

Skribent

Viktor Eriksson

3 april 2024 | 19:20

Klart! Det blir en femte “Matrix”-film – ny regissör tar över

"Matrix 5" kommer att bli den första filmen i serien som inte skrivs eller regisseras av någon av Wachowski-systrarna.
Filmstudion Warner Bros. meddelar nu att det blir en femte “Matrix”-film. Den nya filmen kommer att skrivas och regisseras av Drew Goddard som tidigare regisserat långfilmerna “The Cabin in the Woods” och “Bad Times at the El Royale” samt flera avsnitt av tv-serien “The Good Place”. Goddard har även skrivit manus till filmer som “Cloverfield", “The Martian” och kommande "Project Hail Mary". 
 
Detta kommer att bli den första filmen i “Matrix”-serien som inte skrivs eller regisseras av någon av Wachowski-systrarna som legat bakom de tidigare filmerna. Lana Wachowski kommer dock fortfarande att vara med som exekutiv producent.
 
“Drew kom till Warner Bros. med en ny idé som både hedrar det Lana och Lilly startade för 25 år sedan och samtidigt var ett unikt perspektiv baserat på hans egen kärlek till serien och karaktärerna. Hela teamet vid Warner Bros. Discovery är glada över att Drew gör en ny “Matrix”-film” och lägger sin vision till den cinematiska canon som Wachowskis lagt under ett kvarts sekel vid den här studion”, säger Warners Bros. Motion Pictures produktionschef, Jesse Erhman, i ett officiellt uttalande, skriver The Wrap.
 
“Det är inte att överdriva att säga att “The Matrix”-filmerna förändrade både filmvärlden och mitt liv. Lana och Lillys utsökta konstnärskap inspirerar mig dagligen och jag är bortom tacksam för chansen att berätta historier i deras värld”, säger Drew Goddard i ett eget uttalande.
 
Den senaste filmen i serien, “The Matrix Resurrections” släpptes 2021 mitt under covid-19-pandemin och regisserades enbart av Lana Wachowski. Filmen fick ett blandat mottagande med många fans som hyllade den till skyarna samtidigt som andra tyckte att den inte var något att ha. Filmen gick inte vidare bra på bio, vilket har förklarats med att den samtidigt släpptes på streamingtjänsten HBO Max. 
 
Det är just nu okänt när "The Matrix 5" kommer att släppas, vad den kommer att ha för titel och vilka skådespelare som är tänkta till projektet.  
| 3 april 2024 19:20 |