Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

2 december 2019 | 21:20

"Killers of the Flower Moon" spelas in i vår

Drömtrion Scorsese, DiCaprio och de Niro sammanstrålar i en kriminalhistoria från verkligheten.
"The Irishman" har just landat på Netflix, och Martin Scorsese är redan redo för nya projekt.

Förra veckan skrev vi att han ska ta sig an 1970-talets rockscen i New York med en ny dokumentär, men det är inte det enda på den flitige regissörens skrivbord.

Hans nästa långfilm, "Killers of the Flower Moon", börjar spelas in i vår enligt Collider som pratat med filmfotografen Rodrigo Prieto. Denne har bland annat plåtat "The Wolf of Wall Street" och "Silence" för Scorsese innan de gjorde "The Irishman" ihop. Såhär säger Prieto om den kommande thrillern:

- Just nu gör jag research på olika sätt att filma den. Vi ska träffas så att han får se mina bilder och höra mina förslag. Han kommer säkert också att ha vissa tankar, men än så länge har vi inte kommit fram till filmens ton och känsla.

Filmen utspelar sig på 1920-talet då rika Osage-indianer mördades av på grund av oljan som fanns under deras mark. Morden blev ett av nybildade FBI:s första stora fall.
 
Planen är att börja spela in "Killers of the Flower Moon" i mars 2020. Förutom Leonardo DiCaprio finns också Robert de Niro i rollistan.
| 2 december 2019 21:20 |