Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 januari 2024 | 17:30

Äntligen! Storslagna "Killers of the Flower Moon" kommer till Apple TV+ nästa vecka

Martin Scorseses senaste epos producerades av Apple men behövde rulla klart på bio innan det blev tal om streamingtjänst. Den 12 januari är vi där.
Den 12 januari är det äntligen dags att bänka sig i tv-soffan med en rejäl skål popcorn, för då kommer "Killers of the Flower Moon" till Apple TV+. Det lär vara efterlängtat, för förutom idel hyllningar har filmen redan hamnat på Oscarsgalans kortlistor för kategorierna bästa smink och hår, bästa ljud, bästa originalmusik och bästa originalsång. 
 
Finns risk för fler kategorier innan det är dags för gala.
 
"Killers of the Flower Moon", som regisserats av Martin Scorsese och skrivits av regissören tillsammans med Eric Roth ("Forrest Gump", "Dune: Part One"), bygger på David Granns bästsäljande bok med samma namn. Den verklighetsbaserade historien utspelar sig i 1920-talets Oklahoma, och skildrar morden på medlemmar av den oljerika Osage Nation.
 
Här på MovieZine fick "Killers of the Flower Moon" en högst respektabel fyra av vår recensent, Jonna Vanhatalo: "Filmen är tre och en halv timme lång, men trots det aldrig tråkig. Måhända är det tack vare det oftast rappa tempot och en ensemble med Robert De Niro och Leonardo DiCaprio i högform."
 
Jonna lyfter också fram Lily Gladstones insats och skriver att hon har "en vibrerande närvaro som känns nästan lite utomjordisk. Hon gör Mollie med stor värdighet och ett lugn som är beundransvärt. Det finns en ton av skam i hennes blick för att hon inte lyckas göra något åt sin situation, men hon höjer sig hela tiden över det hemska eländet som omger henne."
 
Inga lögner där.
 
Förutom tidigare nämnda skådesplare ser vi även Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins och Jillian Dion.
 
Den 12 januari är det alltså som gäller, för att få streama "Killers of the Flower Moon" fritt på Apple TV+.
 
 
| 4 januari 2024 17:30 |