Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 oktober 2023 | 14:00

"Killers of the Flower Moon" släpps på Apple TV+ i vinter (tror vi)

Martin Scorseses bioaktuella dramathriller har ännu inget officiellt streamingdatum. Men låt oss spekulera.
Martin Scorseses ambitiösa drama ”Killers of the Flower Moon” gör succé på bio världen över just nu. Men om du inte mäktar med över tre timmar i biomörkret, håll ut. Det dröjer nog inte länge innan filmen släpps på streaming.
 
Det är Apple som pungat ut med de 200 miljoner dollar som Scorsese behövde för att förverkliga sin vision, och det är också de som kommer visa filmen exklusivt på Apple TV+.
 
Fast när? Det är ännu inte officiellt - givetvis vill man ge filmen utrymme att ta för sig på bio först. Jag tippar däremot att det inte kommer dröja längre än tidig vinter. Nuförtiden är det mer regel än undantag att biofilmer finns att se digitalt efter cirka 45 dagar, vilket skulle innebära en decemberpremiär i god tid innan julhelgen. Detta enligt källor till Screen Daily i våras.
 
Det finns ett annat alternativ. Skulle de vilja göra som Nolan med ”Oppenheimer” och låta filmen få ett exklusivt biofönster i hela fyra månader, så landar ”Killers of the Flower Moon” på streaming först mot slutet av februari. Isåfall lagom till Oscarsgalan, där Scorsese och gänget tippas få en drös nomineringar.
 
Filmen berättar den sanna historien om brutala mord på Osage-folket under 1920-talet, och hur nybildade FBI kopplades in på fallet. I huvudrollerna ser vi Robert de Niro, Leonardo DiCaprio och en lysande Lily Gladstone.
 
| 23 oktober 2023 14:00 |