Film

Skribent

Oskar Möller

18 januari 2023 | 08:45

Kevin Williamson älskar Scream VI: "Den känns som en fräsch ny film"

Vi har tidigare publicerat teasern för Scream VI som såg föregångarens gäng tampas med en ny Ghostface i New Yorks tunnelbana. Spännande! Men hur hajpade vi än är på filmen är Kevin Williamsom ännu mer exalterad.
I en intervju med sajten Syfy-wire häromveckan var Scream-seriens skapare närmast lyrisk över seriens utveckling i dess kommande sjätte del.
 
- Det känns inte alls som någon del 6, utan som att man ser på en stor, fräsch återuppfinning av serien. Jag älskar det och kollade på filmen med ett stort grin i ansiktet!

Williamson prisar även regissörernas beslut att förlägga den nya delen i storstaden New York. (I trailern ser vi Jenny Ortega och resten av gänget i ny spännande stadsmiljö, bland annat stadens ruffiga tunnelbana).
 
Neve Campbell är inte med i Scream VI - till skillnad från Courtney Cox
 
Den femte delen i serien som kom ut 2022 var  lite av reboot - serien hade inte varit uppe på biodukarna i över ett decennium och de nya regissörerna Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett ville modernisera serien - men ändå skämma bort orginalfansen med en massa blinkningar. 

Dett gamla gänget Sid, Gale och Dewey, förenades med nya yngre förmågor i kampen mot en Ghostface med obegränsad slaktlust. Alla var misstänkta - vilket skickligt användes i filmens marknadsföring med påkostade posters på alla väsentliga karaktärer. Media hakade på och spekulerade vilt vem som kunde vara den nya mördaren - som i den här artikeln av Collider som rankar karaktärerna efter grad av misstanke.
 
Även om "Scream" (som femmans regissörer kaxigt döpte den till - som sagt reboot) fick ett blandat mottagande av fans nådde den hyfsade framgångar på bio - inte minst här i Sverige där den toppade biolistorna i början av 2022. Nu återstår att se om uppföljaren drar lika mycket folk eller om publiken sviker när Neve Campbells Sid inte är med i nästa del. 
 
 
 
"Scream VI" har biopremiär den 10 Mars 
| 18 januari 2023 08:45 |