Film

Skribent

Mats Karlsson

6 juli 2018 | 21:00

Keri Russell drar till "Star Wars: Episod IX"

"The Americans"-skådisen är i förhandlingar om att bli galaxens nya tillskott.
I februari meddelade regissören J.J. Abrams att manuset var klart och att inspelningen av "Star Wars: Episod IX" skulle dra igång i juli. Nu skriver Variety att Keri Russell ("The Americans") kommer att bli det första tillskottet i den avlägsna galaxen.
 
Russell har precis som många andra aktiva i Hollywood, blandat tv och film. På tv-sidan hittar vi "Felicity" och "The Americans" och på filmfronten "Apornas Planet: Uppgörelsen" och inte minst samarbetet med J.J. Abrams, "Mission: Impossible III".
 
Inte så överraskande är detaljerna om Russells roll i "Star Wars: Episod IX" knapphändiga, men enligt branschtidningen innebär hennes roll actionfyllda fightscener, som hon tidigare har utfört utan problem. Abrams har också träffat andra skådespelerskor de senaste veckorna, men bestämde sig för Russell innan helgledigheterna (4:e juli). Variety tillägger att Abrams kommer troligtvis tillsätta ytterligare två roller innan kamerorna börjar rulla i slutet av juli.
 
Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac och Adam Driver, som har varit med i de tidigare filmerna i denna avslutande trilogi, förväntas att återvända till sina roller.
 
Börjar "Star Wars"-peppen komma smygande hos er än?
| 6 juli 2018 21:00 |