Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 november 2022 | 11:00

Keanu Reeves återvänder i "John Wick"-spinoff

Inspelningen av "Ballerina" med Ana de Armas i huvudrollen har just påbörjats i Prag.
Vi har tidigare skrivit om en planerad "John Wick"-spinoff där en kvinnlig actionhjälte får stå i centrum. I veckan börjar inspelningen av "Ballerina", där Ana de Armas ("Blonde") tar huvudrollen.
 
Men det finns också plats åt några bekanta ansikten från de tidigare filmerna. Ian McShane kommer upprepa sin roll som Winston (manager på The Continental Hotel där lönnmördare heller till) och Collider skriver att självaste Keanu Reeves har dykt upp i Prag för att filma scener. Det är däremot inte klart om hans John Wick är en stor del av handlingen eller om det bara rör sig om en cameoroll.
 
 
Första "John Wick" släpptes 2014 och blev en succé som ingen såg komma (här i Sverige gick filmen inte ens upp på bio). Intäkterna har växt massivt för varje ny film, och nu laddar vi inför "John Wick: Chapter 4" som släpps våren 2023 - då med ingen mindre än Bill Skarsgård i en skurkroll.
 
Hollywood Reporter skriver att "Ballerina" ska berätta historien om "en ung kvinna med dödliga förmågor som söker hämnd när hennes familj mördats av torpeder". Len Wiseman står för regin.
| 9 november 2022 11:00 |