Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 juli 2022 | 17:30

Katter, japanska rollspel och filmiska mysterier: 5 heta spel i juli

Postapokalyptiska katter, återsläpp av en 90-talsklassiker, japanska rollspel och två interaktiva draman väntar under sommaren.
Nu när den kanske varmaste månaden är här väntar bad, grillning och vänner - men när hettan och svetten utomhus blir för mycket finns det några nya spännande spel att njuta av.
 
Här är de hetaste spelsläppen under juli 2022.
 

"Klonoa Phantasy Reverie Series"

 
 
Är du uppväxt på 90-talet finns det en chans att du fick uppleva det klassiska och mysiga plattformsspelet "Klonoa: Door to Phantomile" till Playstation, som nu släpps på nytt med snyggare grafik i samband med att serien firar 25 år.
 
I "Klonoa Phantasy Reverie Series" ingår det första spelet och "Klonoa 2: Lunatea's Veil", där vi får följa den kattliknande huvudpersonen på både gulliga och förvånansvärt mörka äventyr. Det unika med serien är att Klonoa kan plocka upp fiender och kasta dem, vilket är praktiskt både när det gäller försvar och problemlösning.
 
Med 60 bilder i sekunden och 4K-upplösning har spelen fått en modern uppfräschning, samtidigt som charmen och den klassiska spelmekaniken är troget återgiven.
 
Datum: 8 juli
Plattform: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och PC
 

"Stray"

 
 
Är du kattvän är nog det här spelet för dig. "Stray" är utvecklat av de debuterande franska indieutvecklarna BlueTwelve Studio och handlar om en liten hemlös katt som försöker hitta en väg ut från en märklig cyberpunkstad där robotar vandrar på gatorna och faror lurar bakom varje hörn. Som kompis har du dessutom en liten drönare kallad B12.
 
Här gäller det att utforska den neonlysande stadens gator och gränder, lösa pussel, utforska taken, fly från läskiga små varelser och hjälpa robotinvånarna med olika uppdrag.
 
Utvecklarna berättar att de arbetat hårt för att få till den rätta känslan i animationerna och kontrollerna, så att det verkligen ska kännas som att du styr en katt. "Stray" ingår dessutom i flera nivåer av prenumerationstjänsten Playstation Plus.
 
Datum: 19 juli
Plattform: Playstation 5, Playstation 4 och PC
 

"As Dusk Falls"

 
 
"As Dusk Falls" är ett interaktivt drama med en unik grafisk stil där dina val påverkar karaktärernas liv, ensam eller tillsammans med andra spelare.
 
I spelet följer du två familjer i en småstad i Arizona och hur valen de de gjorde för 30 år sedan under ett rån påverkar deras liv idag. Berättelsen kretsar kring "svek, uppoffring och motståndskraft" där du måste ta stora beslut och ibland gå emot dina värderingar för att göra det rätta. Med en filmisk presentation som kommer till liv med hjälp av skådespelare får du ta del av en unik berättelse som känns som en serieroman.
 
I "As Dusk Falls" kan åtta spelare spela tillsammans, där ni får rösta på vilka val som ska göras. Spelet ingår i prenumerationstjänsten Xbox Game Pass.
 
Datum: 19 juli
Plattform: Xbox Series X/S, Xbox One och PC
 

"Immortality"

 
 
Från Sam Barlow, skaparen av "Her Story" och "Telling Lies", kommer det interaktiva dramat "Immortality" om den fiktiva skådespelerskan Marissa Marcel, hennes tre filmer som aldrig släpptes och hennes mystiska försvinnande.
 
Din roll är att gå igenom klipp från de tre filmerna "Ambrosio", "Minsky" och "Two of Everything", bakgrundsmaterial och intervjuer för att ta reda på vad som egentligen hände med Marissa och varför filmerna aldrig fick premiär. 
 
Utvecklarna varnar för vuxet innehåll som sex och våld, så det här är nog inget för den som inte klarar av snusk och blod. "Immortality" ingår i Xbox Game Pass.
 
Datum: 26 juli (flyttat till 30 augusti)
Plattform: Xbox Series X/S och PC
 

"Xenoblade Chronicles 3"

 
 
"Xenoblade Chronicles 3" ser ut att bli mer av det goda för de som älskar de enorma och actionpackade japanska rollspelen av Monolith Soft.
 
Spelet utspelar sig efter händelserna i de två föregående spelen i världen Aionios, där den tekniskt framstående nationen Keves och den magiorienterade nationen Agnus är i krig. Du spelar som de två huvudkaraktärerna Noah och Mio från de två nationerna, som möts under ett specialuppdrag som leder till att de måste samarbeta och fly från sina hemländer. Det är upp till dig att söka svar, besegra den "sanna fienden" och återställa ordningen i världen.
 
Med avancerade och actionpackade strider, enormt öppna kartor och en troligtvis lång berättelse väntar ett spännande äventyr för den som älskar japanska rollspel.
 
Datum: 29 juli
Plattform: Nintendo Switch
 
Vilka spel ska du spela i sommar?
| 3 juli 2022 17:30 |