Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 februari 2022 | 14:00

Katee Sackhoff bekräftar att hennes rymdserie har skrotats av Netflix

Det blir ingen tredje säsong av sci-fi-serien "Another Life" hos Netfix - och vi är väl ändå inte jätteförvånade över det beslutet?
Skådespelerskan Katee Sackhoff har länge varit populär när det kommer till sci-fi-fantaster, först genom sin roll som kapten Kara 'Starbuck' Thrace i "Battlestar Galactica" under 00-talet, men sedan även för att ha lånat ut sin röst till Bo-Katan i "Star Wars: The Clone Wars" - en karaktär hon nu även spelat live action-versionen av i "The Mandalorian". 
 
När det för några år sedan visade sig att Netflix hade rymdserien "Another Life" på gång, med Sackhoff i en av huvudrollerna, var det många som gav serien en chans. Själv placerade jag just den serien (tillsammans med "Nightflyers") på listan över årets sämsta nya tv-serier från 2019 - så jag ska ärligt erkänna att jag aldrig såg den andra säsongen. Och nu har Sackhoff via Twitter officiellt bekräftat att det inte kommer att bli några fler säsonger av "Another Life".
 
Serien kretsade delvis kring hennes karaktär, astronauten Niko Breckinridge, som ledde ett farligt uppdrag till den delen av universum man tror att utomjordingarna (som redan skickat en artifakt till Jorden) kommer ifrån. Hennes make finns däremot kvar på vår hemplanet och försöker samtidigt förstå sig på vad det nu är som har skickats till oss (tänk dig "Arrival", fast mycket sämre). På vägen dit stöter hennes besättning på varje rymdskräck-klyscha man kan tänka sig - och jag minns inte om hon någonsin kom fram... men när jag nu tittar på bilder från serien så verkar i alla fall så vara fallet. 
 
 
Oavsett vad jag personligen tyckte om serien så fanns det uppenbarligen mer än tillräckligt många som gav den första säsongen en chans, eftersom man gjorde en fortsättning. I min sågning från 2019 så utmanade jag tittarna att försöka särskilja "Nightflyers" och "Another Earth" baserat på en stillbild, men av de få som valde att fortsätta titta så verkar serien åtminstone ha lyckats särskilja sig något mer nu. Om du är en av tittarna som gav fortsättningen en chans, hojta gärna i kommentarerna nedan huruvida vi som fortfarande har den andra säsongen osedd borde se färdigt den... eller om det slutade med en retsam cliffhanger.
 
För den som är sugen på en riktigt välgjord rymdserie, som tyvärr verkar ha gått de flesta obemärkt förbi. Så kan jag däremot rekommendera "The Expanse" som finns hos Amazon Prime Video och nu nyligen visat sin sista säsong.
 

Läs också: 7 hyllade tv-serier som snart kommer att avslutas

 
Har Netflix fattat rätt beslut gällande "Another Life" eller hade du hoppats på en tredje säsong? Kommentera gärna nedan!
| 22 februari 2022 14:00 |