Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 maj 2021 | 21:25

Kate Winslet vill ha en andra säsong av "Mare of Easttown"

Nu är bara frågan om hon kan lyckas övertala HBO att ändra på miniserie-upplägget, så de kan beställa en ytterligare säsong av den populära serien.
TVLine rapporterar att den populära miniserien "Mare of Easttown" möjligtvis kan få en andra säsong trots allt. Vi rapporterade tidigare idag hur miniseriens finalavsnitt verkade ha fått servrarna att krascha hos HBO Max, när alla nyfikna tittare ville se hur mordfallet skulle klaras upp av polisutredaren Mare Sheehan.
 
Kate Winslet har axlat huvudrollen som titelkaraktären Mare under miniseriens sju avsnitt, men verkar inte ha fått nog av rollen:
 
- Jag skulle verkligen älska att spela Mare igen. Jag saknar henne. Det gör jag verkligen. Det är lite konstigt, men det känns nästan som att jag sörjer henne. Det var verkligen en helt underbar roll... det finns något väldigt beroendeframkallande kring Mare, eftersom hon är så skandalös, lättälskad, smart och verklig, på något sätt? Jag älskade att spela henne, berättar Winslet.
 
Är du också sugen på mer av relationen mellan Winslets och Guy Pearces karaktärer i en möjlig fortsättning?
 
I vanliga fall så innebär beställningar av miniserier att distributörerna kan locka till sig lite mer imponerande skådespelare, som inte vill binda upp sig i flera säsonger för en viss roll och behöva tacka nej till andra intressanta projekt. Men när en Oscarsvinnare själv uttrycker sig såhär positivt om att återvända till en roll i en serie som både har varit en tittarmässig succé för HBO, samt kritikermässigt hyllad och en förhandsfavorit inför Emmygalan i höst... så ökade precis chanserna för en möjlig andra säsong markant.
 
Både "Big Little Lies" och "The Flight Attendant" marknadsfördes exempelvis inför sina första säsonger som miniserier hos HBO. Men efter att huvudrollsinnehavarna i båda dessa (tittarmässigt framgångsrika) serierna uttalade sig positivt om att återvända - så lade HBO beställningar på ytterligare säsonger.
 
 
Det som kan tala emot en möjlig fortsättning är däremot att med tanke på att serien alltid var tänkt att vara en miniserie, så har ingen som varit involverad i produktionen något avtal för en andra säsong. Det innebär sannolikt att många redan gått vidare till nya projekt och att HBO skulle behöva förhandla om kontrakten med samtliga... en kostsam process. Men med Winslet ombord, så kan det troligtvis bli värt det i längden!
 

Läs också: Premiärer på HBO Nordic i sommar

 
Skulle du vilja se en fortsättning av "Mare of Easttown"? Kommentera gärna nedan!
| 31 maj 2021 21:25 |