Film

Skribent

MovieZine

31 maj 2021 | 17:00

Premiärer på HBO Nordic i sommar

Bland höjdpunkterna finns nya säsonger av "Bosch", "Rick & Morty" och "The Good Fight" samt storfilmen "Tenet".
Föredrar du animerade rymdäventyr, advokatdrama eller tonårsproblem i dina tv-serier? I juni kommer efterlängtade nya säsonger av tittarfavoriterna "Rick & Morty" och "The Good Fight", samt fortsättningen på queera ungdomsserien "Generation".

Bland sommarens höjdpunkter syns även storfilmen "Tenet" och en drös Almodovar-rullar.
 
Betty (säsong 2) - premiär 12 juni
Serien handlar om en grupp unga kvinnor från Lower East Side i New York som försöker få fotfäste i den mansdominerade skate-kulturvärlden. I den andra säsongen får vi se de fem huvudrollerna navigera i vuxenlivet och tackla de utmaningar som det innebär.
 
Dave (säsong 2) - premiär 17 juni
Baserad på Dave Burds liv – rapparen och komikern mer känd som Lil Dicky. Han är en neurotisk förortsman i sena 20-årsåldern som övertygat sig själv att han är ödesbestämd att bli en av tidernas bästa rappare.
 
Generation (säsong 1b) - premiär 17 juni
En mörk men lekfull serie som följer en grupp high school-studenter i deras upptäckter av ung sexualitet och ifrågasättande av djupt förankrade övertygelser om livet, kärleken och familjeroller i det konservativa samhälle de lever i.
 
 
Rick & Morty (säsong 5) - premiär 21 juni
Ny säsong av den populära, Emmybelönade komediserien från Adult Swim. Serien följer den sociopatiska och geniala forskaren Rick Sanchez som tar med sitt kroniskt oroliga barnbarn, Morty Smith, på vilda äventyr i universum.
 
I'll Be Gone in the Dark (bonusavsnitt) - premiär 22 juni
Sommaren 2020 dömdes den före detta polisen Joseph James DeAngelo, även känd som Golden State Killer, till livstids fängelse för 50 våldtäkter och 13 mord. Många av de överlevande som också medverkade i serien, "I'll Be Gone In The Dark", fick till slut möjlighet att möta sin angripare.
 
The Good Fight (säsong 5) - premiär 25 juni
Eftersom advokatbyrån tappar två av sina bästa medarbetare måste Diane (Christine Baranski) bestämma sig för om det fortfarande är vettigt för henne att hjälpa till att driva företaget med Liz (Audra McDonald).
 
 
Bosch (säsong 7) - premiär 26 juni
Allra sista säsongen med Harry Bosch, mordutredaren vid Los Angeles-polisen. Bosch är obeveklig - inte ens när han själv och hans nära och kära hotas till livet slutar han försöka se till att rättvisa skipas. Titus Welliver spelar titelrollen som Harry Bosch.
 
Tenet - 28 juni
"Tenet" är den senaste filmen från regissören Christopher Nolan och följer en namnlös huvudperson och spion (John David Washington) som är beväpnad med ett enda ord; Tenet. Han ger sig ut på ett uppdrag för att säkerställa mänsklighetens överlevnad och stoppa en kriminell organisation med ett mystiskt vapen.
 
The Legend of the Underground (HBO-dokumentär) - premiär 30 juni
Prisbelönta nigeriansk-amerikanska regissören Nneka Onuorah och regissören Giselle Bailey följer en grupp unga hbtq-personer som har byggt ett så kallat safe house i Harlem, New York. Dokumentären följer med dem när de återvänder till Nigeria, ett land som allvarligt diskriminerar minoritetsgrupper.
 
Eagleheart (säsong 2) - 4 juni
Adult Swim-serien "Eagleheart" följer Chris Monsanto som bekämpar brott med sina två partners: den trögtänkte Brett och paragrafryttaren Susie. De tar sig an drogsmugglare, konsttjuvar, kidnappare och bedragare med blodigt våld och gräsliga dödsfall som följd. Säsong 3 blir tillgänglig redan 11 juni.
 
 
The White Lotus - premiär 12 juli
I "The White Lotus" får vi följa ett antal gäster och anställda på en lyxresort på Hawaii. Några firar familjesemester eller är på smekmånad och andra försöker hitta sig själva. Alla har dock invecklade och ibland galna saker de vill dölja. I rollerna ser vi bland andra Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge och Alexandra Daddario.
 
The Spanish Princess (säsong 2) - premiär 12 juli
Katarina av Aragonien är Spaniens prinsessa och har blivit lovad den engelska tronen hela sitt liv. Hon anländer till ett regntungt England med sitt beryktade och mångfaldiga hov, däribland hennes hovfröknar Lina och Rosa. När hennes man plötsligt dör tycks tronen förlorad för Katarina, tills hon ställer in siktet på den nye tronarvingen: den blivande kung Henrik VIII.
 
FLCL: Progressive (säsong 2) - premiär 26 juli
Serie från Adult Swim. 14-åriga Hidomi, hennes klasskamrat Ide och två andliga väsen (Jinyu och Haruha Raharu) är fast beslutna att uppnå sin dolda potential. Mitt i allt det här finns också den allsmäktiga kraften Atomsk, en klassisk bil... och en Vespa.

Roswell, New Mexico (säsong 3) - premiär 27 juli
"Roswell, New Mexico" berättar historien om den lilla staden Roswell, där utomjordingar på mystiskt sätt lever. Serien är en avknoppning från originalserien "Roswell" från 1999.
 
 

Sommarfilmer på HBO Nordic

 
1 juni
A Beautiful Mind
Adrift
Blades of Glory
Cold Mountain
Doubt
Ghost
Grease
Grease 2
Gudfadern
Gudfadern del II
Gudfadern del III
Mother!
Mother's Day
There Will Be Blood
The 9th Life Of Louis Drax
The Cider House Rules
The Resurrection of Gavin Stone
The Lookout
Things We Lost in the Fire
True Grit

4 juni
Space Jam

11 juni
E.T.

18 juni
Dolphin Tale

25 juni
The Lego Batman Movie

26 juni
Batman: Soul of the Dragon

28 juni
Tenet

1 juli
Att återvända
Bad Education
Begärets lag
Bind mig, älska mig!
Dunkla drifter
Kika
Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott
Köttets lustar
Min hemlighets blomma
Our Kind Of Traitor
Tala med henne
Vad har jag gjort för att förtjäna detta?
 
| 31 maj 2021 17:00 |