Serie

Skribent

Alexander Kardelo

31 maj 2021 | 08:22

”Mare of Easttown”-finalen fick HBO Max att krascha

Vem dödade servrarna?
Den efterlängtade upplösningen i ”Mare of Easttown” släpptes under söndagen på amerikanska HBO Max. Men många förväntansfulla tittare möttes istället av frustrerande felmeddelanden.

Streamingtjänsten HBO Max låg nere i 2-3 timmar under söndagskvällen, skriver Deadline. Det är oklart dock om det beror på högt tryck på finalavsnittet, eller om det bara var en ren slump. Klart är iallafall att tittarna som följt serien i sex veckors tid inte var nöjda.
 
 
Deckarserien ”Mare of Easttown” följer en plågad men hängiven småstadspolis (Kate Winslet) i utredningen av en tonårsflickas död. När serien fick USA-premiär i april sågs det första avsnittet av över en miljon tittare - den näst största premiären någonsin på HBO Max.
 
"Det går tretton på dussinet av serier om slitna kriminalare som måste lösa ett mord samtidigt som de tampas med ett trassligt privatliv. Ändå står det klart från första stund att ”Mare of Easttown” sticker ut från mängden. Kate Winslet verkar stortrivas i rollen som den hårt pressade, men sammanbitna Mare, och serien har en härligt rå jargong som både känns trovärdig och ofta blir väldigt underhållande", skriver Anna Sundell i sin recension på MovieZine.
 
 
Här i Sverige släpps ”Mare of Easttown”-finalen idag på HBO Nordic och vi håller tummarna för att alla servrar pallar för trycket.
| 31 maj 2021 08:22 |