Serie

Skribent

MovieZine

12 februari 2020 | 09:00

De spelar huvudrollerna i "Kärlek & anarki"

Lisa Langseths Netflix-serie börjar ta form med Ida Engoll och debutanten Björn Mosten i rollistan.
Inspelningen av den nya svenska originalserien "Kärlek & anarki" har startat i Stockholm. I rollerna syns Ida Engvoll ("Rebecka Martinsson"), Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Johannes Bah Kuhnke, Gizem Erdogan och Björn Mosten, som också gör sin skådespelardebut.

"Kärlek & anarki" kretsar kring Sofie (Engvoll), en karriärsdriven konsult och gift tvåbarnsmamma. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett gammalt anrikt bokförlag träffar hon den yngre it-teknikern Max (Mosten), och en oväntad lek tar vid.

I smyg börjar Sofie och Max utmana varandra att göra saker som ifrågasätter de sociala normerna. Det börjar oskyldigt, men i takt med att leken blir allt mer vågad, får den också oanade konsekvenser.

- Jag hoppas att "Kärlek & anarki" blir uppkäftigt, roligt och samtidskritiskt. Historien är en slags paradox som utspelar sig inom och runtomkring min karaktär Sofie och som tar avstamp i en samtid som inte fullt omfamnar människan. Det blir en intressant och utmanande resa i såväl klass, psyke och kropp, säger Ida Engvoll i ett pressmeddelande från Netflix.

Serien är skapad av manusförfattaren och regissören Lisa Langseth ("Till det som är vackert") och produceras av FLX, som även står bakom "Störst av allt".
 
"Kärlek & anarki" har streamingpremiär under 2020 och består av åtta delar.
| 12 februari 2020 09:00 |