Serie

Skribent

MovieZine

29 augusti 2019 | 09:30

Lisa Langseth gör "Kärlek & anarki" för Netflix

Från produktionsbolaget bakom "Störst av allt" kommer "Kärlek & Anarki". Lisa Langseth skriver manus och regisserar.
Idag presenterar Netflix "Kärlek & Anarki", en ny svensk dramakomedi från FLX och hyllade manusförfattaren och regissören Lisa Langseth ("Hotell", "Euphoria").

- Detta har varit mitt drömprojekt under många år. Efter att ha arbetat med den här historien hemma på min kammare är jag så otroligt glad över att få se den komma till liv tillsammans med ett fantastiskt team. Jag har världens bästa jobb, säger Lisa Langseth i ett pressmeddelande.

Serien kretsar kring Sofie, en karriärdriven konsult och gift tvåbarnsmamma. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett anrikt bokförlag träffar hon den yngre it-teknikern Max, och en oväntad lek tar vid. I smyg börjar Sofie och Max utmana varandra att göra saker som ifrågasätter sociala regler. Det börjar oskyldigt, men i takt med att leken blir allt mer vågad, får den också oanade konsekvenser.

Tesha Crawford, Director of International Originals Netflix Northern Europe, kommenterar:

- Vi kände direkt att detta kvinnoledda projekt lät spännande. Berättelsen följer en stark kvinnlig karaktär och vi är även glada att få arbeta tillsammans med begåvade Lisa Langseth och få fortsätta vårt fina samarbete med FLX. Vi ser fram emot att få skapa denna serie tillsammans med detta fantastiska team.
 
"Kärlek & Anarki" blir Netflix tredje svenska originalserie efter vårens tonårsdrama "Störst av allt" och den kommande "Snabba Cash".
| 29 augusti 2019 09:30 |