Skribent

MovieZine

29 november 2019 | 08:15

Karaoke för hundar? Det finns en app för det

Samsung har tillsammans med hundälskaren Anders Bagge utvecklat en tv-app med tre karaokevideos skräddarsydda för våra fyrbenta vänner.
Har du gått runt och misstänkt att din hund skulle platsa i "Idol"? Elller vill du byta ut skällandet mot brevbäraren mot något mera kreativt? Samsungs nya Dog Karaoke är tv-appen du inte visste att du behövde.

Med hjälp av en hundexpert har man identifierat vad det är som fångar hundars intresse och stimulerar dem att sjunga. Till exempel är hundars ögon mycket känsligare för rörelse än människors. Så när hundar ser på TV med färre bildrutor per sekund, som på äldre TV-apparater, uppfattas bilden som flimrande. Därför har det visuella materialet tagits fram med fler bilder per sekund anpassade för hundars ögon.

I bild har man även använt hundar för att fånga intresset och då hundar främst uppfattar färgerna blått och gult har dessa använts frekvent.
 
 

Karaoke-appen innehåller tre karaokespår: “This is we”, “Fetch”, och “Bite”.

 
Musiken är framtagen och producerad av låtskrivaren, producenten och hundälskaren Anders Bagge. Man har jobbat med instrument som triggar det genetiska arv som finns hos hundar, som gör att de vill yla med för att interagera med sin flock.

- Saxofon, munspel, hundläten och sirener är exempel på ljud som ofta fångar hundars intresse och får dem att själva vilja ta ton. Att yla tillsammans är en aktivitet som skapar kontakt och stärker sammanhållningen i en flock. Genom att sjunga tillsammans med våra hundar skapar vi en härlig känsla av gemenskap där hunden är involverad och får ta plats – ett fantastiskt sätt att ha kul tillsammans säger Kicki Fellstenius, expert inom hundpsykologi- och beteende, i ett pressmeddelande.
 
 
Appen finns nu tillgänglig på Samsung Smart TV.
| 29 november 2019 08:15 |