Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 oktober 2014 | 09:00

Känner du igen "Game of Thrones"-skådisarna som unga?

Eller yngre, kanske är bäst att tillägga i vissa fall.
Här är i alla fall ett urval av de många skådespelarna i deras yngre dagar. Se, läs och häpna. Och kanske bedåras lite av... Jason Momoa som fick sin första TV-roll i "Baywatch Hawaii" som 19-åring...

Jon1200

Kit Harington spelar Jon Snow och har satt många hjärtan i brand men 2009, när den första säsongen skulle börja gå, hade han ännu inte rockat till sig. Han må vara 22 år på bilden till höger, men ser ut som en tonårig Harry Potter. 

Cersei1200

Lena Headey som incestmorsan Cersei i serien. Till höger ses hon som 19-åring i filmen "Waterland" från 1992, där hon spelade den "unga Mary". Jeremy  Irons hade huvudrollen.

Ned1200

Sean Bean som patriarken Ned Stark till vänster. Till höger Sean Bean 1980, 21 år, och nygift för första gången. Det har blivit tre äktenskap till efter det. Och många film- och TV-dödsfall.

Tyrion1200

Fanfavoriten Tyrion Lannister i Peter Dinklages skepnad. Till höger, Dinklage i snygg hockeyfrilla, på en bild tagen ur hans skolårsbok 1987, då han var 18 år.
 Littlefinger1200

Aidan Gillen , som spelar den äregirige Littlefinger, var hela 31 år när han gjorde rollen som gränslöse Stuart i gaydramat "Queer as Folk" från 1999. Men kolla in den blonde lillplutten med BAR (?) mage bredvid honom. Yup, det är Charlie Hunnam från "Sons of Anarchy", då bara 18 år. 

Drogo1200

Khal Drogo hade knappast godkänt Jason Momoas första skådespelarjobb, när han som 19-åring landade en stor roll i "Baywatch Hawaii", 1999. Momoa har sagt i intervjuer efteråt att "Baywatch"-tiden förstörde så mycket för honom.  "Ingen tog mig på allvar efter det.".

Rigg1200

Diana Rigg, som är listiga matriarken Oleanna Tyrell,  var en gång i världen "the sexy one" - som hennes rollfigur Emma Peel beskrevs -  i brittiska 60-talsserien "The Avengers". Hon var 27 år när den satte igång. Nu är hon 76 och still going strong. Bytt pickadollen mot en gåspenna bara.

Joffrey1200
 
Det är väl numera ett känt faktum att Jack Gleeson spelade en liten - men storögd - roll i "Batman Begins" från 2005. Då var den blivande vedervärdige pojkkungen Joffrey blott 12 år och oskuldsfull som ett Lambi-lamm.

Baratheon1200

Mark Addy, den jakt-, vin- och kvinnoälskande förre regenten Robert Baratheon i "Game of Thrones", fick publiken att höja ögonbrynen rejält när han och bland andra Robert Carlyle och Tom Wilkinson slängde kläderna i brittiska dramakomedin "Allt eller inget" från 1997. Du kan spana in den lättklädde Addy, då 33 år, till höger på högra bilden. Too sexy for his shirt?

Tywin1200

Slutligen, Charles Dance som den oförsonlige pappa Tywin Lannister till vänster och som... typ pinup-pojke till höger! Det har inte gått att uppbåda när och varifrån den högra bilden kommer, men gissningsvis från slutet av 70-, början på 80-talet, när den unge (nåja) Charles var runt 35 år.

Den som vill ha fler exempel gör bäst i att kolla in videon som Buzzfeed satt ihop (några få är samma som här ovan):


Så vad gillade du det här?
| 11 oktober 2014 09:00 |