Serie

Skribent

Paul Dakwar

13 oktober 2023 | 10:15

Känga mot Youtubers i kuslig trailer för “The Curse”

A24:s nya tv-serie med Emma Stone kommer premiärvisas på Stockholms filmfestival i november. “The Curse” verkar mystisk, rolig, absurd och kuslig.
Trailern för Benny Safdies och Nathan Fielders absurda dramakomediserie “The Curse” har släppts. Den kommer handla om det gifta paret Whitney och Asher, spelade av Emma Stone och Nathan Fielder, som håller i ett tv-program där de renoverar hus och säljer dem (så kallad “house-flipping”). Benny Safdie, som skapat serien tillsammans med Fielder, är också med i rollistan som parets producent.
 
Vid ett inspelningstillfälle får Asher instruktioner om att ge pengar till en förbipasserande flicka. Filmteamet vill spela in när han lämnar över en sedel för att säkra en god image för Asher. Sedeln visar dock sig vara hundra dollar, vilket Asher inser när han redan lämnat över den. Han ber flickan ge tillbaka sedeln, och när hon motvilligt gör det, uttalar hon en förbannelse över honom. Vad förbannelsen har för konsekvenser, får vi veta när serien kommer ut.
 
Läskigt! Kanske något för alla vita riddare på Youtube att tänka på vid innan nästa clout-chase.
 
“This isn’t your typical home-flipping show” säger Whitney i en scen där hon och maken Asher intervjuas. Repliken inkapslar serien väl: Förvänta dig inte någon feelgood sitcom. Med kombinationen Fielder-Safdie, var istället beredd på satir, absurditet och en hel del intensitet.
 
Serien har premiär på Paramount+ den 10 november och kommer visas i Sverige på SkyShowtime i början av 2024. Men redan i november förhandsvisas de två första avsnitten under Stockholms Filmfestival.
 
Se trailern nedan:
 
| 13 oktober 2023 10:15 |