Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 april 2018 | 09:00

Kan ”Red Sonja” bli nästa stora actionsuccé?

Fantasy-filmatiseringen följer i ”Wonder Womans” framgångsrika fotspår.
En ny film om serietidningshjälten Red Sonja har varit på tapeten i runt tio år, med skådespelare som Rose McGowan och Megan Fox påtänkta för huvudrollen. Efter framgångarna för ”Wonder Woman” har Millennium Films fått eld i baken och sätter nu projektet högt på prio-listan.

Enligt Deadline skrivs manus av Ashley Edward Jensen, som skrivit bland annat ”Thor”, ”X-Men: First Class” och den kommande remaken ”Big Trouble in Little China”. Han lovar en filmatisering som ligger nära källmaterialet:

- Det är en spännande möjlighet att adaptera Robert E. Howards otroliga hyboriska värld, och injicera den med Sonjas intelligens och orädda mänsklighet. Jag vill att folk ska älska Sonja som jag älskar henne, och förstå varför hon är så populär när de går ut ur biografen. Sonja är en ikon.

Red Sonja är huvudperson i flera fantasy-serier som skapades på 1970-talet - en lättklädd och hämndlysten kvinna beväpnad med stort svärd. En filmatisering ("Barbarernas hämnd") gjordes år 1985 med Brigitte Nielsen och Arnold Schwarzenegger som affischnamn.
 
Kan "Red Sonja" bli lika framgångsrik som "Wonder Woman"? Vad tror ni?
| 5 april 2018 09:00 |