Film

Skribent

MovieZine

20 februari 2023 | 16:00

Kan Luc Bessons nya drama "Dogman" vara hans bästa film hittills?

"Leon"-regissörens nya drama hyllas stort efter den första visningen, enligt rapporter. Nu är Bessons "Dogman" klar för svensk premiär.
Kan Luc Bessons nya film vara hans bästa hittills?
 
Det påstår iallafall säljbolaget Kinology, som just nu jobbar på att sälja filmen till internationella distributörer. Enligt Variety har "Dogman" just visats för en liten skara imponerade inköpare på Berlins filmfestival:
 
- Vi hade en privat screening av den färdiga filmen och köparna var förbluffade. Alla kom ut och sa att det var Luc Bessons bästa film någonsin, hans mognaste film, och vissa kallade den till och med för ett mästerverk, säger grundaren bakom säljbolaget.
 
Inga dåliga omdömen för regissören som gett oss filmer som "Det stora blå", "Leon" och "Det femte elementet". Man får visserligen se bakåt till 90-talet för att hitta något minnesvärt från Luc Besson (även om 2017 års "Valerian" bjöd på skoj sci-fi), så vi ser såklart fram emot att höra mer om "Dogman".
 
 
"Dogman" följer Douglas, en man som blivit misshandlad av sin far som barn och kastad åt hundar - men istället för att gå till angrepp blev de hans allierade. I vuxen ålder försöker han tampas med traumatiska minnen och hitta en väg framåt, med sin kärlek till fyrbenta vänner som stöd.
 
I huvudrollen ser vi Caleb Landry Jones, som hyllades stort för en annan dramatisk roll i förra årets "Nitram".
 
Och den svenska premiären borde inte dröja allt för länge: SF Studios var med bland de där köparna som tappade hakan och genast lade bud på filmen. "Dogman" är nu såld till stora delar av Europa samt till Latinamerika.
| 20 februari 2023 16:00 |