Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

4 juli 2016 | 05:30

Kan det bli en "House of Cards"-spinoff i framtiden?

Den populära serien närmar sig sitt slut. Så här svarar författaren på frågan!
"House of Cards" är snart över. Efter att den femte säsongen av Netflix-serien släpps nästa år är berättelsen om Frank Underwoods (Kevin Spacey) politiska karriär över. Men enligt nyheter från Express UK behöver det inte innebära slutet på de andra karaktärernas historier. Michael Dobbs, som skrev böckerna som TV-serien baseras på och som tjänar som exekutiv producent på serien, fick frågan om en möjlig spin-off i framtiden. Låter positivt?

- Det är en väldigt intressant fråga och en som vi aktivt ska ta en titt på eftersom varje serie når ett naturligt slut förr eller senare. Se bara på hur de har gjort med "Breaking Bad" och "24". Så finns det liv, lånsiktigt sett? Tja, det har ju blivit ett sjuhelsikes varumärke. I 30 år har den hållit på: det var en framgångsrik bok, en populär serie på BBC och en enorm succé som amerikansk TV-serie. Det finns gott om folk från andra delar av Världen som vill göra sin version av "House of Cards" nu, som vi håller diskussioner med. Vi får se vad det blir av dem. Det är ett globalt varumärke, så frågan är ju: vad gör vi med ett globalt varumärke?

Det är förstås mycket som måste fastställas innan man kan ge ett difinitivt svar, men det låter som att producenterna är mer än öppna för idén. Även om spin-offen "Better Call Saul" och "24: Live Another Day" (och den kommande "24: Legacy") inte nådde samma popularitet som deras respektive föregångare, har de båda varit framgångssagor. Så medan de frågar sig vad de ska göra med det globala varumärket "House of Cards", bör vi fråga oss: vill vi ha en spin-off?

Vill du se en "House of Cards"-spin-off? Vem skulle den handla om?
| 4 juli 2016 05:30 |