Serie

Skribent

MovieZine

30 mars 2023 | 08:45

Kan Alexander Karim rädda världen? Se trailern till sci-fi-serien "The Swarm"

"Frågan om att skydda våra livsviktiga hav är mer aktuell än någonsin", säger skådespelaren Alexander Karim.
Idag släpps den officiella trailern för Viaplays internationella storsatsning "The Swarm" som får premiär i vår.
 
Miljöthrillern "The Swarm" är skapad av "Game of Thrones"-producenten Frank Doelger och har svenske Alexander Karim i huvudrollen som forskaren Dr. Sigur Johanson.
 
Serien är baserad på Frank Schätzings bästsäljare med samma namn och skildrar hur mänsklighetens hänsynslösa behandling av världshaven får naturen att slå tillbaka. När fartyg sjunker oförklarligt, skaldjur blir giftiga, späckhuggare och valflockar attackerar fartyg och vattnet gör folk sjuka tvingas Jordens befolkning rikta sitt hopp till en liten grupp forskare.
 
Large 7ccada13157604637f1613de5e55d541 the swar berlinale p 64252d621f7e5
 
Alexander Karim ("Advokaten", "The Box") får sällskap av internationella skådespelare som Cécile de France ("Förlorade illusioner"), Leonie Benesch ("Babylon Berlin"), Joshua Odjick ("Three Pines"), Krista Kosonen ("Blade Runner 2049"), Takuya Kimura ("2046") och Barbara Sukowa ("Hannah Arendt").
 
– För en skådespelare händer det inte ofta att stjärnorna står rätt som med "The Swarm", där du får berätta en historia som gör skillnad, en historia som talar till dig inte bara som skådespelare, utan som också vågar ställa de viktiga frågorna om ämnen som angår oss alla. Frågan om att skydda våra livsviktiga hav är mer aktuell än någonsin. Att "The Swarm" dessutom är baserad på en fantastisk roman, skapad av en av tv-historiens största producenter, och med motspelare att dö för, gör inte saken sämre, säger Alexander Karim i ett pressmeddelande.
 
 
Seriens vetenskapliga rådgivare är polar- och djuphavsforskaren Prof. Dr. Antje Boetius vid Max Planckinstitutet, som också är medlem vid Kungliga Vetenskapsakademien, samt djuphavsforskaren Jon Copley, professor vid University of Southampton i England.
 
Totalt består "The Swarm" av åtta engelskspråkiga avsnitt med premiär 28 maj på Viaplay.
| 30 mars 2023 08:45 |