Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 juli 2020 | 21:02

Kämpa mot demoner i "Shin Megami Tensei V" till Switch

Se en ny trailer för det Nintendo Switch-exklusiva rollspelet "Shin Megami Tensei V", från skaparna av "Persona"-serien.
För omkring tre år sedan avslöjades det att "Shin Megami Tensei V" är under utveckling till Nintendo Switch, med en väldigt sparsmakad trailer. Sedan dess har det varit väldigt tyst om spelet, fram tills nu. 
 
Under en kortare Nintendo Direct på Youtube med fokus på mindre titlar av tredjepartsutvecklare fick vi färska livstecken på att spelet faktiskt är på väg. 
 
 
Spelet utspelar sig i ett postapokalyptiskt Tokyo i modern tid, där demoner har tagit över världen. Mycket mer än så avslöjar faktiskt inte trailer, mer än att vi får se den kvinnliga huvudpersonen och att någon skurk verkar ha tagit kål på ingen mindre än Gud. 
 
"Shin Megami Tensei V" är tänkt att släppas till Nintendo Switch någon gång under 2021. 
  
Atlus avslöjade även att de jobbar på en ny version av "Shin Megami Tensei III: Nocturne" till Nintendo Switch och Playstation 4, som ursprungligen kom 2003 till Playstation 2.
 
Det släpps under våren 2021. 
 
 
"Shin Megami Tensei"-serien utvecklas av den japanska studion Atlus, som kanske är mer kända för sin populära rollspelserie "Persona", som i själva verket är en avknoppning på den tidigare serien. Spelen kretsar ofta kring att ett gäng ungdomar kämpar mot demoner, som de kan rekrytera för att använda i strid.

Serien har inte alls haft samma framgång som "Persona" i väst, men förhoppningsvis kan den populära konsolen Nintendo Switch ändra på det.

"Shin megami tensei" betyder ungefär "gudinnans återfödelse" på japanska.
 
Har du spelat något "Shin Megami Tensei"? Vad tror du om femman? 
| 20 juli 2020 21:02 |