Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

30 januari 2020 | 21:00

Kamerorna har börjat rulla för Guillermo del Toros "Nightmare Alley"

Beskedet har spridit sig på twitter: maskineriet är igång, kameran rullar. Del Toros senaste regiprojekt "Nightmare Alley" har gått av stapeln.
Produktionen är igång i filmen som handlar om Stanton Carlisle, en man som lever på att lura folk på pengar genom att övertyga dem att han kan kommunicera med de döda, rapporterar Comingsoon.net

I huvudrollen som uslingen Carlisle ser vi Bradley Cooper ("A Star is Born"), som får förstärkning av Toni Collette (”Hereditary”), Rooney Mara (”The Girl with the Dragon Tattoo”), Richard Jenkins (”The Shape of Water”) och Willem Dafoe (”The Lighthouse”) - sen får vi inte heller glömma bort del Toros signum-skådis, Ron Perlman.
 
 
Romanen av William Lindsay Gresham filmatiserades redan på 40-talet. Om den här adaptionen tar över facklan i äkta noir-anda från den cirka 70 år gamla föregångaren återstår att se - men att döma av den stiliga hatten i producenten J. Miles Dales tweet ovan, så är chanserna goda att fallet är så.

Dock, med tanke på del Toros tendenser att gravitera mot det makabra, så kan vi nog vänta oss en rejäl åktur i vilket fall som helst.

Så här säger han själv:

- Jag är inspirerad och överlycklig att få jobba med dessa fantastiska skådespelare. Kim Morgan och jag har arbetat passionerat med att få den mörka, råa världen, och språket, av författaren William Gresham till den vita duken - och tack vare en superb grupp artister och tekniker så är det nu möjligt.

Filmen har fortfarande inget svenskt premiärdatum, men vi får hoppas att det utropas - It’s a wrap!, inom en snar framtid.

Hur känns peppen?
| 30 januari 2020 21:00 |