Film

Skribent

MovieZine

2 oktober 2023 | 15:15

Kalla inte Richard Gere för sexsymbol: "Hotades med advokater"

Skådespelaren föredrar att bli tagen på allvar. Annars kanske han stämmer dig.
Med rollen i "American Gigolo" från 1980 blev en ung Richard Gere världskänd och fick en status som sexsymbol. Filmstjärnans popularitet fortsatte att växa med titlar som "En officer och gentleman" (1982) och "Pretty Woman" (1990), där han gång på gång fick den kvinnliga publiken på fall.
 
Men en tv-profil som råkade använda just S-ordet fick snabbt ångra sig. Talkshowvärden Michael Aspel berättar om ett något skämmigt möte med filmstjärnan år 1989:
 
- När Richard Gere var med i programmet presenterade jag honom och vad han hade gjort, och använde ordet "sexsymbol". Efter intervjun ringde hans agent och sa att om jag inte klippte bort sexsymbol-grejen, så skulle de ta upp det med sin advokat.
 
Gere ville nämligen inte bli stämplad som en sexsymbol, skriver Variety. Istället hoppades han bli tagen på allvar, speciellt med tanke på sin kamp för mänskliga rättigheter och Tibets självständighet.
 
 
Den nu 74-årige skådespelaren har flera gånger själv fått uttala sig om sin hunkstatus. I en intervju från 2015 sa han:
 
- Jag har aldrig någonsin i mitt liv känt mig som en sexsymbol. Det är en illusion. Men om mitt arbete har påverkat människor så är jag stolt över det.
| 2 oktober 2023 15:15 |