Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

24 augusti 2016 | 21:00

"Justice League Dark" har fått en regissör

Warner Bros. utvidgar sitt superhjälteuniversum ytterligare med ett gäng nya figurer.
"Justice League Dark" har varit i görningen länge. Redan år 2013 skulle Guillermo del Toro regissera och skriva manus åt filmen, men han tog till slut på sig andra uppdrag istället, varpå projektet strandade.

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att "The Bourne Identity"- och "Edge of Tomorrow"-regissören Doug Liman gått med på att regissera filmen. Justice League Dark består av ett annat gäng hjältar än vanliga Justice League, och en skillnad ligger i att de innehar mer övernaturliga förmågor än Batman och Superman och de andra. Exempelvis John Constantine och Swamp Thing har ingått i gruppen.

I november förra året spreds ett rykte om vilka skådisar studion ville ha för de olika rollerna, och namnen som nämndes då var Colin Farrell som John Constantine, Ron Perlman som Swamp Thing, Ben Mendelsohn som Anton Arcane, Ewan McGregor som Jason Blood/The Demon, och Monica Bellucci som Madame Xanadu. Det återstår att se om något av dessa namn fortfarande är aktuella.

Doug Liman hoppar i och med åtagandet att regissera "Justice League Dark" av sitt uppdrag som tilltänkt regissör för "X-Men"-spinoffen "Gambit". "Gambit" kommer enligt uppgift dock fortfarande att börja spelas in i januari nästa år, men med en ny regissör vid rodret.
| 24 augusti 2016 21:00 |