SPONSRAT

Skribent

MovieZine

28 mars 2015 | 16:45

Just nu: Ett rekordstort antal galna mördare i Stockholm

Detta hände i avsnitt 4 av "100 Code".
Fille, den unge datorteknikern, hjälper Mikael och Tommy att söka igenom de datorer som tillhörde professorn och tandläkaren. Fille hittar en gemensam tråd; ett nätforum kallat Temptations, med en uggla som symbol. Här har båda haft kontakt med den mystiska L.H, en okänd man som uppmuntrar människor med sjuka drömmar att utföra sina innersta behov. Plötsligt finns ett oändligt antal mördare, alla påhejade av en hemlig galning på nätet. För att stoppa fler mord måste Mikael och Tommy först klura ut vem denna L.H. är.

Den sedan länge inspärrade Christian Hellström, en musikälskande galning, dyker upp på polisens radar efter att ett dubbelmord på Lidingö för Mikaels tankar till ett gammalt mord som Hellström själv utförde många år tidigare. Hellström skulle kunna vara L.H. om det inte vore för hans isolering. Han har inte suttit vid en dator på fyra år.

Mikael och Tommy lyckas stoppa ytterligare en mördare, men sen har de inga nya egentliga spår. Vi tittare får dock veta att L.H. precis har uppmuntrat en kanadensisk konstnär att leva ut sina innersta fantasier, och det hela avslutas med att han får ett pass och en flygbiljett. Kan konstnären vara på väg till Stockholm?

Det blir allt svårare och svårare att hålla reda på alla mördande människor. Stockholm kan säkert vara en mörk plats, men att vår lilla stad skulle kunna husera ett så här stort antal spritt språngande människor håller jag för osannolikt. Det är ändå tur att vi har Mikael och Tommy, som nu har blivit en väloljad maskin tillsammans.

Detta fjärde avsnitt av "100 Code" avslutas utan någon egentlig spänning. Konstnären från Kanada trampar snart asfalt i Stockholm, letandes efter en kvinna att ha ihjäl. Den enda frågan är om huruvida Mikael och Tommy ska lyckas stoppa honom. Och vem är L.H?

| 28 mars 2015 16:45 |