Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 juni 2023 | 12:00

"Jurassic World Evolution 2" ingår i Playstation Plus i juni

Även basket och ett svartvitt samurajäventyr ingår i prenumerationstjänsten i sommar.
Även om prenumerationstjänsten Playstation Plus uppgraderas till att ha ett mycket större utbud och flera olika nivåer under förra året, dyker fortfarande tre spel upp varje månad för alla med nivån Extra, Premium eller Essential.
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
I juni är det spelen "Jurassic World Evolution 2", "NBA 2K23" och "Trek to Yomi" som ingår.
 
 
I "Jurassic World Evolution 2" har du ansvar för din egna dinosauriepark, som förhoppningsvis går bättre än i filmserien som hade sin start med Steven Spielbergs "Jurassic Park" 1993.
 
I uppföljaren finns fler valmöjligheter, över 75 olika dinosaurier och ett helt nytt Chaos Theory-läge där du kan spela olika "what if"-scenarion från filmerna. 
 
Det finns även en kampanj där du kastas in i händelserna direkt efter filmen "Jurassic World: Fallen Kingdom".
 
 
I "NBA 2K23" är det upp till dig att visa vad du kan på bollplanen, bland annat i kampanjläget MyCAREER där du får ge dig ut på en basketresa på ett kryssningsfartyg med planer, vyer och massor att göra.
 
I MyTEAM kan du para ihop legendariska spelare med varandra och bygga ditt ultimata lag, allt med verklighetstrogen grafik.
 
 
"Trek to Yomi" är ett filmiskt äventyr vars stora inspirationskälla är samurajfilmerna av Akira Kurosawa ("De sju samurajerna", "Rashomon - demonernas port"). 
 
Efter att din by har förintats av ondskefulla banditer ger du dig iväg på en hämndresa, som tar dig bortom liv och död. Spelet är oerthört stämningsfullt med sin fasta kamera, svartvita toner och filmiska ljudbild. Dock kan det bli en aning repetetivt, om du frågar mig.
 
Alla spelen blir tillgängliga för prenumeranter den 6 juni, på självaste nationaldagen.
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad, samt en katalog med klassiska spel om du väljer en högre nivå.
 
Vad tycker du om utbudet i juni?
| 1 juni 2023 12:00 |