Film

Skribent

Andreas Samuelson

11 augusti 2022 | 22:01

”Jurassic World: Dominion” blir 15 minuter längre i Extended Cut på blu-ray

Den längre versionen av den sjätte och senaste dinosauriefilmen kommer på svensk blu-ray 24 oktober med gott om extramaterial.
Tidigare i år släpptes den femte uppföljaren i ”Jurassic Park”-franchisen lös på biograferna. Trots ett svalt mottagande drog den in över 900 miljoner dollar och snart kan de som är nyfikna på vad en längre, förbättrad (?) version ser ut.
 
Extended Cut släpps på svensk blu-ray 24 oktober med nära 15 minuter av förlängda eller helt nya scener. För en gångs skull är det scener som fördjupar och adderar värde snarare än - som i många andra fall - är onödiga rester som klippts bort av en anledning.
 
Här finns också saftigt bonusmaterial i form av en generös titt bakom kulisserna med intervjuer och sekvenser som visar hur vissa scener filmats. Dessutom en sevärd kortfilm som kan vara bättre än själva ”Jurassic World: Dominion”...
 
I en intervju med Moviezine säger regissören Colin Trevorrow om Extended Cut:
 
- Det var många omständigheter, som Covid och att vi skulle få ner filmen till en viss längd, som gjorde att vi tyvärr fick klippa bort en del som vi nu är så stolta att få visa upp i Extended Cut. Det är många bra scener, som till exempelvis den nya inledningen, som utvecklar och berikar filmen.
| 11 augusti 2022 22:01 |